Kilometerteller…..

We keken naar de schaatsers, die zich in Heerenveen bezighouden met het zo hard mogelijk verrijden van de diverse afstanden in het Nederlands kampioenschap Allround. Dan moet je vier afstanden rijden en alle vier in een goeie tijd natuurlijk.

Er doen een paar ‘grote’ namen, zoals Kramer en Wüst niet mee. Dat vinden de commentatoren jammer, maar er doen nu allerlei sporters mee, die we of helemaal niet kennen of ’n beetje wel. En het is hartstikke spannend. Leuk, hoor! Heel veel persoonlijke records !

De mensen die daar in Thialf rond een tafel elke rit nabespreken hebben d’r echt wel verstand van, want behalve Dione de Graaff zit Rintje Ritsma er en Erben Wennemars. Jongens, die in hun tijd heel wat kilometers schaatsend hebben afgelegd. Van Dione weet ik dat niet zo, maar ze zal wel kunnen schaatsen, denk ik, anders zat ze daar niet.

Nou weet ik, dat je niet zomaar grapjes mag maken over iemands handicap, maar het spraakgebrek van Erben, dat de ene keer meer opvalt dan de andere keer, dat zal aan de spanning liggen, denk ik, vind ik soms aandoenlijk. Hij stamelt en herhaalt dan lettergrepen of woordjes meerdere malen. Voor ons helemaal niet hinderlijk, voor hem wel misschien, maar toen hij iets zei over de ‘vijf-vijf-vijf’ kilometer, zei kloris: “Nou, dat worden er dus vijftien….”

Ja, en toen moest ik wel lachen. Sorry, Erben…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)