Vakwerk…..

Ons huis stamt uit de zeventiger jaren. Begint dus op leeftijd te raken. We hadden altijd een klusjesman, de echtgenoot van onze hulp, die het huis schilderde, dat was zijn vak, de goten leeghaalde en dat soort dingen, maar we hebben ze allebei sinds de corona-narigheid begon in februari/maart niet meer gezien. Niks meer van gehoord, ondanks pogingen van onze kant om contact te krijgen. Ze lijken van de aardbodem verdwenen. Post komt terug, dus verhuisd misschien ? Vreemd is het wel, want met name ons schoonmaakengeltje was al sinds 2004 bij ons.

Nou ben ik geen engeltje, maar schoonmaken kan ik nog wel aardig, niet zo fanatiek als zij, maar we redden ons wel aardig. Dat we niks weten, vinden we wel vervelend. Helemaal in deze tijd en dat is niet vanwege dat schoonmaken of de klussen.

We hadden er namelijk weer een, ’n klus. Al eerder waren er moeilijkheden met de afvoer van de keuken. Water over de vloer, omdat e.e.a. niet weg kon. Zelfs een kapotte vaatwasser, omdat bij het uiteraard laten doorspuiten van de afvoerleidingen door een bedrijf vanwege de door ons veronderstelde verstopping, die niet tegen de kracht waarmee dat gebeurde kon. Nou ja, toen was het parket in de keuken beschadigd, maar alles deed het weer qua afvoer.

Maar van de week was het weer helemaal mis. We hebben geen rode loper uitgelegd, maar er is nu een vakman bij geweest, die in een paar uur alles heeft nagekeken, afvoer veranderd, gerepareerd en schoongemaakt, ónder de vloer van het huis recht heeft gelegd, want dat was het euvel, heeft vervangen wat vervangent moest worden, de leiding van de buitenkraan, die hevig lekte ook ondergronds gerepareerd, ons toiletwastafeltje dat heel slecht doorliep weer in orde gemaakt. Nou ja, geen klusje, maar een klús dus, wat ie allemaal heeft gefikst. Dan neem je de kou in huis, want er staan deuren tegen mekaar open vanwege het heen en weer lopen, graag voor lief.

Wat kan een mens daar blij van worden, zeg! Van iemand, die (letterlijk fluitend!) zijn werk aan het doen is. Precies het goeie gereedschap bij zich heeft. Alleen even weg moest om wat benodigd materiaal te halen bij de bouwmarkt. En pas koffie wilde toen hij helemaal klaar was!

We hebben nog nooit met zoveel plezier een rekening betaald. Vakmensen, je kúnt ze niet missen…..

4 reacties op “Vakwerk…..

 1. Wieneke

  november 19, 2020 at 10:33am

  Zeker en vast! Wat fijn dat jullie zo goed geholpen konden worden.
  Heel vreemd dat je geen contact met je hulp kunt krijgen. Na al die jaren samenwerking is dat helemaal niet goed. Er is vast iets aan de hand daar. Kun je er niet een keertje zelf langs gaan?

 2. Els

  november 19, 2020 at 3:58pm

  Waarlangs? Ze wonen niiet meer waar ze woonden. Telefonisch is er ook niets te doen, want er wordt niet opgenomen. We hebben echt van alles geprobeerd. Als ze wilde(n) ophouden bij ons had(den) ze dat kunnen zeggen. Dat hadden we vervelend gevonden, maar zoiets kan gewoon, we hadden het erg leuk met elkaar. En wij doen niet moeilijk, hoor. Het is een rare tijd, maar dit vinden we extra raar.En ongerust zijn we, want ze hadden ook een zoon, die MS heeft en daar kan natuurlijk ook iets mee zijn. Het blijft vreemd, zo’n radiostilte…..

 3. Wieneke

  november 20, 2020 at 9:47am

  Ik kan me goed voorstellen dat jullie er mee zitten. Dit is zeker niet normaal. Maar als jullie er alle mogelijke moeite voor hebben gedaan en het lukt toch niet, dan kun je er niets meer aan doen. Misschien komt er toch nog ooit een verklaring.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)