Altijd wat…..

Dat hebben ouwe mensen vaak. En zo heb ik ook weer wat. Een paar weken geleden had ik een rare linkerarm, die niet deed wat ik wilde. Het ging niet over dus daar moest een dokter naar kijken. Inmiddels was het eigenlijk wel weer aardig hersteld, maar toch moest ik in het ziekenhuis de volgende dag (een zondag nog wel!) een flink aantal onderzoeken krijgen, want het was een tia, zei de dokter.

Dat klonk knap dramatisch, maar had tot gevolg dat ik nu een innige band heb met de trombosedienst. Ben inmiddels aardig wat keren geprikt, omdat ze mijn bloed in de gaten moeten houden om herhaling te voorkomen. Dus ik heb pillen gekregen om mijn bloed te verdunnen. Ook moet ik nog naar de cardioloog voor een onderzoek.

Al heb ik eigenlijk nergens last meer van, houd ik me toch maar netjes aan de voorschriften. Vervelend is het natuurlijk wel, dat gedoe met mijn lijf. Maar ik heb een zelfprikcursus aangevraagd, zodat e.e.a. digitaal kan. Dat scheelt voor mijn zoon veel gerij met z’n ouwe moeder, die het trouwens toch prettig vindt, dat ie overal bij is. Twee horen meer dan een.

Maar ik kan nog lekker lezen, typen en huishouden op mijn manier, de vogeltjes voeren en boodschappen doen met een lege kar achter zoon aan onder het motto ” I follow the leader.” Gaat altijd heel gezellig, hoor. Dus heb ik wat. Te vertellen misschien wel als het interessant is. Geen enkele klacht over de rustgevende gezondheidszorg hier. Dat wil ik wel even kwijt…..

3 reacties op “Altijd wat…..

 1. Irene

  maart 23, 2021 at 9:47pm

  Nou ja ‘altijd wat’, dit is toch wel een unieke gebeurtenis (hoop ik tenminste, dat het hierbij blijft). Je bent de meest positief ingestelde persoon die ik ken.
  Vraagje nog, hoe kun je nu ‘digitaal prikken’???

  • Matroos

   maart 24, 2021 at 12:42pm

   Je prikt thuis zelf en dan voer je het resultaat in op een dashboard van de trombosedienst.Die sturen je dan een medicijnschema die je zelf afdrukt.Zo hoef je maar 1x per jaar er fysiek naar toe mits er geen bijzonderheden zijn.

 2. Els

  maart 25, 2021 at 12:40pm

  Officieel weet ik dat allemaal pas na mijn cursus, maar zo gaat dat dus! Bedankt, Matroos!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)