Post-modernisme…..

In mijn eenvoudige woordenboek staat dat woord (zonder dat door mij toegevoegde streepje, hoor) omschreven als ‘ eclectische antistructuralistische en negativistische cultuurstroming”. Laat dat maar eens even doordringen in je hersenpan.

Ik ben niet zo van de moeilijke woorden, ik schrijf zoals ik praat, maar volgens mij slaat de betekenis van deze verzameling aardig op het ‘moderne’stemmen via de post, waarbij zoveel mis gaat. Bij ‘eclectisch’ staat ( nog steeds volgens mijn eenvoudige woordenboekje dus): ‘uit verschillende stelsels het beste uitkiezend’.

Kloris en ik hebben beiden heel modern via de post gestemd en volgens ons telt onze stem voor de volle 100 % mee en hebben we de plaatjes in de toegezonden brief keurig gevolgd. We voelden ons een beetje kleuterig, maar het was best duidelijk. Maar als je leest over wat er toch bij veel mensen niet helemaal goed is overgekomen, twijfel je toch.

Wij brachten onze dikke envelop weg en omdat ik bij de buurvrouw was, die e.e.a. ook al had geregeld vroeg ik of ik de hare ook even mee zou nemen. Maar zij had twéé aparte enveloppen, want ze wilde niet dat ‘ze’ zouden kunnen nagaan wat ze gestemd had. Toen ik zei, dat dat niet kon, omdat de stemenvelop niet samen met de tweede envelop in de retourenvelop, geopend zou worden, had dat geen effect. De twee moesten apart van elkaar ingeleverd. Ze was niet te overtuigen. Of haar stem een van de vele verloren stemmen zal zijn, geen idee.

Maar eerst is er structureel misschien iets niet goed gegaan en dan krijg je toch weer iets negatiefs. Maar iedereen doet toch z’n best en stemt . En als ergens 8% verkeerd gaat, is er toch 92% van de poststemmers dat het wel goed deed.

Je weet wel: dat van het glas, dat half vol of half leeg is…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)