Televisie…..

Wie kijkt er nog televisie, zoals ie dat, nou, noem es wat, tien jaar geleden deed? Geen mens toch? Wij tenminste niet. Het journaal en de sport en dan heb je het wel gehad. En het journaal niet eens altijd, omdat het nieuws ook op andere manieren bij je binnenkomt. Daar hoef je niet op een vast tijdstip voor klaar te zitten.

En verder vinden we, zeker aan de Nederlandse televisie, weinig dat ons boeit. Dat komt ook doordat we programma’s die hier worden uitgezonden al gezien hebben via een buitenlandse zender. Max, ( ja sorry, we zijn niet tussen de 20 en 49) heeft nog wel eens aardige natuurprogramma’s of zo, maar verder…..Ja, Opsporing verzocht”” , dat kijken we wel eens, of “Andere Tijden”. En “Twee voor twaalf”, “Per seconde wijzer”, “Met het mes op tafel” vanwege het gequiz. Engelse quizzen ook. Houdt je scherp, nietwaar?

Maar als de mannen iets anders te doen hebben, is het scherm ’s avonds vaak voor mij en dan kijk ik een film. Vaak een waar muziek in zit. Ook kijk en luister ik, dat dan soms wel samen met kloris, klassieke concerten via een muziekzender. Komt zoon binnen, zegt ie: “Wat is dat voor herrie?” Terwijl we hem toch zo netjes hebben opgevoed.

Maar ach, zo heeft iedereen z’n voorkeuren en er zijn apparaten genoeg in huis, waar iedereen mee aan z’n trekken kan komen. Ideaal eigenlijk. Er wordt hier nóóit gevochten om de afstandsbediening…..vredig, hè?

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)