Een gevallen vrouw…..

Dat was schrikken vanmorgen! Onze buurvrouw van negentig is van de trap gevallen. Haar zoon heeft op diverse plaatsen flinke handvaten aan de paal langs de trap bevestigd, maar die hebben toch niet kunnen voorkomen dat ze op een ongebruikelijke wijze naar beneden is gekomen.

Ze heeft zich behoorlijk bezeerd natuurlijk. Is op ’n wonderbaarlijke manier naar de telefoon gescharreld, zodat ze haar dochter kon bellen. Ze heeft ook toen het net gebeurd was geroepen en geklopt. Het roepen hebben we niet gehoord, het kloppen wel. Dat was zodanig hard, dat wij het als “kluskloppen” hebben ge├»nterpreteerd, want dat soort karweitjes doet de zoon van de handvaten regelmatig voor z’n moeder. Haar huis ziet er pico bello uit wat dat betreft. Voor een waarschuwingssysteem moet iets anders bedacht.

Er werd natuurlijk een ambulance gebeld. De medewerkers daarvan constateerden dat ze haar pols had gebroken en de heup waarop ze was gevallen moest ook worden nagekeken. Terwijl ze op de grond lag in de woonkamer heb ik even met haar gepraat. Nou, ze was helder, hoor! Met haar gebruikelijk humor zei ze: “Ach ja, ik heb weer es wat!” Ik ben gauw weer weggegaan, want er was al allerlei familie en ik kon de hulpverleners alleen maar in de weg lopen. Maar ik zie haar elke dag even als ik de krant breng en dat schept een band. En we wonen al meer dan 35 jaar naast elkaar en ook dat helpt bij de aandacht voor elkaar.

Nou, en daar ging ze naar het ziekenhuis! Haar dochter kwam net even vertellen, dat ze straks weer naar huis komt. Pols in het gips. Die moet volgende week wel geopereerd worden. Ze krijgt een “plaatje”, want er zit een scheur die gesteund moet worden. Ze moet wel uit logeren, want ze is knap onthand natuurlijk. Daar word op korte termijn al voor gezorgd door haar kinderen heb ik begrepen. De heup is verder niks mee dus dat viel mee. (!)

Ze heeft zelf gekozen om alleen te blijven wonen, nadat haar man er niet meer was. Als je dan iets dergelijks overkomt ben je wel aan de beurt. Wel iets om over na te denken door onze stoere zelfstandige buurvrouw…..!

1 reactie op “Een gevallen vrouw…..

  1. irene

    november 1, 2021 at 9:41am

    Ja aan alles komt een eind maar ik kan me zo goed voorstellen dat je het opgeven van je zelfstandigheid zo lang mogelijk wil uitstellen.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)