Wat is het koud, hè…..?

Dat schijnt maar tijdelijk te zijn, want volgens de voorspelling is het de volgende week weer ‘uitzonderlijk zacht’! Geen staat op te maken, dat rare weer. Het is dan wel koud, maar om te zien erg mooi weer. Voor sneeuw, wat volgens iedereen toch bij kerst hoort, moet je ook ergens anders zijn. In Japan bijvoorbeeld.

Nou ja, wij blijven maar ’n beetje binnen. Ik zie mijn familie verdeeld over twee dagen. Daar is er alweer één van om, maar het was gezellig, hoor. Dat wordt het vandaag dus weer! Het is maar goed dat we een familie-app hebben, waar iedereen terecht kan, ook al is hij niet lijfelijk aanwezig hier. Vervelend, dat gespleten gedoe, maar het is niet anders.

We zijn geboosterd en verder nog niet iedereen, maar een paar hebben wel corona gehad. Gelukkig niet in hevige mate en nu nog wachtend op de prik, maar het is raar op welke tijden de afspraken zijn en de lokaties vallen vaak ook niet mee. Onze zoon heeft een collega, die in Dronten woont, maar de dichtsbijzijnde lokatie waar hij terecht kon was Apeldoorn om half zeven ’s morgens! Hij wil de prik graag, dus hij gaat wel naar de afspraak. Onze dochter moet ’s avonds om half tien. Er wordt dus hard aan gewerkt door de vaccineerders, je kunt niet anders zeggen.

Maar ergens is het een vreemde periode, die ik altijd beleef als warm en gezellig. Dat is natuurlijk nog wel zo, maar ik zou het wel weer eens normaal willen, net als altijd. Iedereen van mijn naasten tegelijk bij elkaar, zoals je bij al die Merry Christmas-reclames die je op de televisie ziet, met al dat eten op tafel. Dat eten vind ik vaak wat overdreven veel. De bedoeling is dan dat je denkt: “Zo was het altijd, zo moet het maar weer worden!” En daar geloof ik niks van, hoor! Ik denk, dat iedereen ook van deze tijd leert, dat het ook wel een beetje minder kan. En dat hoeft helemaal niet minder gezellig te zijn! Je komt weer eens even aan elkaar toe met minder mensen en omkomen van de honger hoeft in dit land niet als iedereen op elkaar let op een goede manier. Nou, zo kan ie wel weer……

En dan heb ik, doordat ik het toch wat druk had op mijn manier: het huis toch kersterig maken, we hadden leuk veel kerstkaarten en dat vind ik geweldig, de was moet gedaan en omdat we geen hulp meer hebben moet er schoongehouden worden. Dat gaat me wel aardig af met hulp van Kloris en niet te vergeten onze mantelzorgende zoon, die het zelf ook druk heeft zo voor het einde van het jaar. En gelukkig zijn we positivo’s, we denken namelijk dat het ’t volgende jaar beter wordt! Vergeet de Elfstedentocht, die wordt ónder water afgelegd en d’r niet meer bovenop! Jammer, maar helaas. En zo zal er nog wel meer veranderen. En we krijgen weer een kabinet, zeggen ze. Met twintig ministers. Nu maar hopen dat het niet omvalt vanwege de topzwaarte. En het wordt weer lente en misschien een warme zomer. Of een hete. We zien het wel. Aanpassen aan van alles wordt het sowieso.

Voor een “prettige kerstdagen”-wens ben ik een beetje aan de late kant, maar voor een goede week richting het nieuwe jaar niet! Hou het maar warm, ondanks de gasprijs, dat kan ook met een ( foute ) kersttrui, geniet van de lichtjes en de oliebollen! Tot in 2022……(waar blijft de tijd!)

Niezen in je elleboog, hè…..!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)