Stormvrouw…..

Gisteren al een waai om je oren van Corrie gehad? Zo heet de storm, die toen over ons land trok. Genoemd naar de eerste vrouw die bij het KNMI werkte. Corrie van Dijk, geboren in 1938, dus een bijna-leeftijdgenoot van me.

Ik las een interview met haar. Een leuk verhaal. Nog zeer actief is ze. Na eerst destijds twee jaar bij de luchtmacht kwam ze in 1964 bij het KNMI. In zo’n mannenwereld, waar ze al aan gewend was. In haar aanstellingsbrief stond dat ze een paar honderd gulden minder verdiende dan haar mannelijke collega’s, maar dat ze daar vast wel begrip voor zou hebben.Dat is vaak nog steeds zo bij veel banen, die vervuld worden door vrouwen, maar dat begrip is nu wel verdwenen, hoor!

Omdat ze ’n kind kreeg is ze veranderd van baan, omdat die nieuwe job beter te combineren was met het moederschap. Dat ging toen vaak zo als je ’n vrouw was. Administratief werk gaan doen in een ziekenhuis. Ook mooi, wel meteorologie gestudeerd, maar toch.Tijden veranderen, maar echt niet helemaal. Maar de belangstelling voor het weer is natuurlijk altijd gebleven, zegt ze. En ze heeft er verstand van. Ga naar buiten en geniet van een storm, ook dat zegt ze.

Toen ze (in plaats van salarisverhoging, zeg ik dan maar) een storm naar zich vernoemd kreeg, heeft ze daar eerst heel hard om gelachen, maar vond het toch wel leuk. Ik vind trouwens dat ze wel heel erg lang heeft moeten wachten voordat haar naamgenoot es ’n keertje langs kwam! Heeft ze 84 jaar voor moeten worden! Dat de wind nog maar lang voor haar uit de goede en gezonde hoek mag waaien!

Wij hebben hier in de buurt wel minder schade van de storm dan elders in het land, maar daar kan Corrie van Dijk niks aan doen. Het was gewoon een storm met een naam : Corrie dus…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)