Aanpassen…..

We keken eergisteravond toch maar eens even naar de ‘persconferentie’ van de heren Rutte en Kuipers. Ondanks dat de dames op de achtergrond zeer nuttig zijn voor de mensen, die op zo’n moment voor de informatie afhankelijk van hen zijn, word ik vreselijk afgeleid door hun bewegingen en vooral hun mimiek! Ik vind het knap werk, hoor, laat ik dat voorop stellen. Maar toch.

Ik vind trouwens, dat de optredens er wel op vooruit zijn gegaan. Nou hadden ze aardig wat positiefs te melden, als je het verder niet over besmettingscijfers hebt, want die rijzen de pan uit natuurlijk. Toch zijn er plekken in de zorg en ziekenhuizen waar de cijfers gunstiger zijn. De minister liet dat ook zien in zijn kolommen. Het moet nu verder komen van de vaccinaties en het gedrag van de bevolking. Mondkapjes, handen wassen en afstand houden. Zoveel als mogelijk. Die aanpassingen, waar we zo zoetjesaan toch aan gewend zouden moeten zijn. Kleine moeite. Ik heb makkelijk praten, want ik ben veel thuis. Geen mondkapje nodig, afstand houden. daar doen we niet aan in onze bubbel en handen wassen gaat vanzelf vele malen per dag.

Eergisteren was onze oudste kleinzoon jarig. Tweeëntwintig is ie geworden. De laatste jaren maakt hij altijd een verjaardagsrondje langs familie. Grote visites hoeven dan niet. Wij als grootouders vinden dat heel sociaal van ‘m. We drinken gezellig koffie met iets erbij en we kunnen hem z’n cadeautje in alle rust overhandigen. Lekker bijkletsen hoort er ook bij. We horen wat hij allemaal van plan is, want een deel van zijn studie wordt dit jaar afgerond, maar voor de richting die hij heeft gekozen wil hij naar het buitenland, het liefst naar Engeland. Is zich al aan het oriënteren, maar zegt ook, dat hij best eerst wel een jaar wil gaan werken en dán kijken wat hij doet. Kijk, dat vind ik leuk. Je aanpassen aan de omstandigheden. Niet verkeerd.

Toen hij een deurtje verder ging, kregen we een knuffel. Hij heeft corona gehad en is gevaccineerd, wij ook dus dat vinden we veilig en gewoon fijn. Aangepast gedrag, want we knuffelen verder alleen binnen onze bubbel.

Ik ben benieuwd hoe het dit voorjaar gaat…. Dat het lente gaat worden, vast wel, dat is wel zeker. Ook die zal zich wel aanpassen aan de (weers)omstandigheden, zeker en vast dus…..!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)