Natafelen

de beste wensen

De computer, daar kwam niet zoveel van afgelopen week, want ik was redelijk druk bezig. We gaan gezellig bezoek krijgen beide kerstdagen, dus dat was boodschappendoen geblazen. Normaal heb ik daar al een beetje ’n hekel aan, ik moet n.l altijd denken aan dat liedje van Robert Long, waarin de zin voorkomt:”je gooit je auto vol met eten….”. Dat is toch wat we staan te doen op vrijdag of zaterdag en deze week helemaal. Extra denkwerk voor veel dagen tegelijk, waardoor je “gewone” dingen als wasmiddel en wc-rollen dreigt te vergeten in tegenstelling tot het varkenshaasje. Maar volgens mij is alles binnen en er is nou toch niks meer aan te doen.

De caissière bij de supermarkt had het over haar horeca-zoon, die zei, dat het in de restaurants zo druk is met kerstmis, dat de mensen worden weggekeken zodra ze het dessert achter de knopen hebben. Gezellig natafelen is er niet bij. Nou, dat voordeel hebben wij thuis-eters dan, we kunnen natafelen zolang we maar willen!

Er moet nog wel even gekookt worden, maar daar zijn de voorbereidingen al voor getroffen, het is een makkie verder, morgen. Ja, kóm zeg, ik ben natuurlijk niet voor niks al 40 jaar in functie. Het huis best wel kersterig netjes, ramen lappen doen we na nieuwjaar wel weer, want met al die kaarsen (ik ben een liefhebber!) heeft ’t dan tenminste nut. Dus: ik verheug me op een paar leuke relaxte dagen. Ik hoef niet uit eten, geen nieuwe kleren, niet naar de kapper, en de hemel zij geprezen, niet naar een meubelboulevard. Welk een weelde!

Ik wens iedereen, hoe hij ze ook doorbrengt, warmte en plezier de komende dagen!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)