Poeslief

peilloze blik

‘k Hou erg van katten. Het eigenzinnige van : “Ja hoor, je mág bij mij in huis wonen, je mág me eten geven ( en voor de goede orde: ík bepaal het merk kattenvoer, ja?), je roept maar pst pst pst tot je een ons weegt, maakt me allemaal niks uit, ik kom wanneer het míj uitkomt en áls ik eenmaal kom dan wil ik best aardig doen, totdat ik er genoeg van heb en met m’n staart omhoog verveeld wegwandel, baas van mezelf!” Ik vind dat schitterend, wat een karakter.

Onze kat is van de zomer doodgegaan en nu beginnen we pas een beetje te wennen aan zijn afwezigheid. Voornamelijk doordat we geen regelingen meer hoeven te treffen om een weekendje weg te kunnen. Maar in het begin hoorden en zagen we ‘m nog overal. Nou ja, na achttien jaar natuurlijk niet zo gek.

In de Varagids, die tegenwoordig Vara tv magazine heet las ik een leuk artikel over de film Minoes, die Burny Bos gemaakt heeft over het gelijknamige verhaal van Annie M.G.Schmidt. Hij gaat donderdag in première, die film en ik wil ‘m graag zien als ie in Apeldoorn komt. Dat zal wel rond de kerstvakantie zijn, want het zou een kinderfilm zijn. Och, naar Harry Potter, ook een kinderfilm zijn hele volksstammen volwassenen geweest!

Wat in dat artikel leuk naar voren kwam was de casting van de kattenstemmen. De katten zelf zijn écht en getraind voor wat ze moeten doen. Gelukkig geen pluchen verzinsels. Loes Luca is tante Moortje, een langharige pers.(Zie je Yvette de Vries-ch-ch-ch voor je?) Annet Malherbe (juffrouw Jannie!) heet in het verhaal Jakkepoes en is een rommelige, slonzige poes met een stuk uit haar linkeroor, Wim T. Schippers is Simon, de zenuwachtige schoolkat, terwijl Hans Teeuwen stem geeft aan een redactiekat, een roodharig macho-type. De hoofdpersoon, Theo Maassen speelt ’n verlegen journalist, die aan z’n nieuws voor de krant geholpen wordt door Minoes, een in ’n mens veranderde poes, gespeeld door Cat(!)rice van Houten. Zij heeft haar bronnen onder al die andere katten. Er doen nog veel meer bekende mensen mee, dus ik kijk er naar uit. Een film vol eigenwijze katten. Leuk!

1 reactie op “Poeslief

  1. lotte korver

    maart 10, 2004 at 4:35pm

    ik vind minoes een hele leuke film mijn poes heet ook moortje en is een schat van een beest ik heb er nog 2 willem en droppie dat zijn ook schatten.
    ik hou veel van katten en als er nog een keer een film uitkomt willen mijn poesen en mijn kat graag een rol.haha

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)