Een lach en een traan…en nog een…en nog een….

drama

Er verhangt zich een man aan de balustrade van het Haarlemse stadhuis. Het lukt niet helemaal zoals hij bedoeld had, want het touw breekt. Doordat de man 3 meter naar beneden valt en zijn nek breekt bereikt hij toch nog zijn uiteindelijke doel: hij overlijdt. Beroemd wordt hij niet met deze daad, want de politie heeft of geeft geen naam. Er zijn wat ambtenaren overstuur doordat ze gezien hebben wat er gebeurde en die hebben ongetwijfeld een vervelend weekend.

Omstanders zeggen, dat het een “zwerverachtig”type was. Maakt dat het minder dramatisch, dit zelfverkozen zinloos geweld? Geen uitkering, geen huis, niemand die zich om hem bekommerde, wie zal het zeggen. Hij kan het niet meer vertellen, dus weet niemand hoe zinloos het was.

Even later, nadat de man was weggehaald, stonden er mensen met spandoeken op datzelfde bordes te protesteren tegen veranderende werkomstandigheden in hun fabriek en liep er een bruidspaar over de uitgelegde rode loper het stadhuis binnen. Life goes on.

Het zal toch niet zo zijn, dat de man gehoord had, dat ER de politiek in wil? ER….Emergency Room, een goeie naam voor de Tweede Kamer….

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)