Het betere handwerk…..

't ritsje kan ook hoger dicht, ze vat nog kou, zo...

In de krant stond een bericht, dat mij zeer verheugt “Breien wordt weer hip”stond er. Nadat de ene handwerkwinkel na de andere het loodje legde. Er was praktisch geen bolletje wol meer te krijgen of er was keuze uit een zeer beperkt assortiment.”Mevrouw, het is oorlog in de wolsector!”, zei een winkelier eens tegen mij.Het was gewoon “uit”. Truien breien voor je kinderen had geen zin, want ze trokken ze toch niet aan met al die verwarmde scholen, huizen en werkplekken. Ze zetten liever de thermostaat een graadje hoger.

Dus die revival: ik vind het leuk! Het schijnt, dat Julia Roberts tussen haar filmopnames door vlijtig zit te rikketikken en dat Ellen van Damme tijdens een interview laatst ook iets op de pennen had. Nou, dat zijn allebei toch hippe dames! Dan hoef je je niet te schamen als je je superkorte naveltruitje zelf breit. Op pennen van een nummertje 6 of 8 en een beetje dik garen is het een kwestie van een paar uur. Je oma als helpdesk, hoewel het in de krant staat als “Het Nieuwe Breien”. Niks van waar, hoor, het moet gewoon op dezelfde manier als vroeger.

Maar het is bijna wel weer gedaan met de lange winteravonden, terwijl ze het in de krant juist hadden over “op de bank met warme chocolademelk”en “hang naar nostalgie”. Nou, dat geloof ik niet .’ t Is ook voordelig als je ziet wat die korte truitjes in de winkel kosten én je bent origineel! Dat is ook iets wat de jongelui tegenwoordig wat meer willen zijn, toch? Blauwe schoolpleinen vanwege alleen maar spijkerstof, dat is wel over, dacht ik.

Maar publiekelijk breien aan de Costa Brava…dat zie ik ze nog niet doen. En je mag trouwens met breipennen het vliegtuig niet in….

*Oh, bijna wat vergeten…….
Als ik het goed begrepen heb van onze locale systeembeheerder gaat deze site dit weekend over naar een andere server. Dus kan het zijn, dat de enkeling, die hier wel eens komt kijken even de weg kwijt raakt. Hoelang dat gaat duren weet ik niet, want ik heb van die sector geen verstand. We hebben niet voor niks een beheerder. We merken het wel, ’t is maar dat je het weet!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)