’n Dubbele punt er achter……

gone...

De laatste aflevering van Inspector Morse gezien gisteravond. Het moest ook wel de laatste zijn, want hij ging er in dood. Tussen zijn ziekteverschijnselen en, door de dokter afgeraden , drankgebruik door loste hij nog een moord op, wat zeg ik, wel drié. Toen ging hij er bij liggen, bedankte zijn adjudant Lewis en hij ging. Dood.

Dat de acteur, John Thaw, in het echt ook is doodgegaan en dat je dat ook weet, maakte deze aflevering wel een beetje érg “uit het leven gegrepen”. Als je dat zo kunt zeggen in dit geval. De acteur had zijn eigen einde al op z’n gezicht, vond ik. Zonder schmink was het de ouwe Morse niet meer en ook niet de ouwe Thaw. Dat was duidelijk te zien. Dat moet voor zijn medeacteurs ook vreemd zijn geweest.

Ik vond het een mooie serie. Ten eerste om de Oxford-locatie, waar ik ben geweest, die wel iets chics had, de mooie muziek, de rustige Engelse passie met bijbehorend tempo. En dan die mooie auto van ‘m!

Jammer, dat ie dood is en dat bedoel ik in stereo.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)