Waar het leven goed is……

bloemen met gezichtjes.....

Vanmorgen waren we even in het paradijs. We moesten in een naburig dorp iets electronica-achtigs ophalen en omdat het zulk zalig weer was en we in de buurt waren zijn we even gaan kijken bij een ex-collega, die al jaren in hart en nieren hobby-boer is. Hij is inmiddels, net als wij, uit het arbeidsproces.

We gingen op de bonnefooi en het was dus de vraag of ie thuis zou zijn. Dat was zo. Hij was groengelaarsd buiten bezig met het verticuteren van zijn vele gras. Z’n hond Fokke, een Friese Stabij, blafte ons zowat de oprit af, maar had gelukkig gauw door dat we goed volk waren. Op dat geblaf is ie trouwens aangenomen en hij voldoet uitstekend.

Cees had een nieuw paard, dat vrolijk met ons meedraafde langs het hek. De schapen waren in blijde verwachting en Cees dus ook. De kippetjes liepen keurig opgeborgen rond, want dat mocht niet anders vanwege de vogelpest.

Hij had de moestuin al helemaal klaar voor het inzaaien, de aardbeien stonden er mooi bij en de bakken met viooltjes overal ook. Hij wees ons, wat hij nog allemaal ging veranderen aan de tuin en het zwembad moest ook nog in orde gemaakt voor gebruik.

We spraken met een volmaakt gelukkig man. Maar het is behoorlijk hard werken in het paradijs…..!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)