Oma loopt een blauwtje….

Drukke dagen de laatste tijd. We hadden gezellige paasdagen met o.a. de hele familie rond de barbecue. Lekker weer erbij, het kon niet op. Het vlees ook niet trouwens. De dochter en schoonzoon, waar we waren met z’n allen, hebben een grote tuin bij hun huis waar plaats is voor een dubbele schommel en een glijbaan.

Onze kleinzoon van bijna twee is een klimmertje en een heel erg rap ventje. Die glijbaan is eigenlijk nog niet geschikt voor zijn formaat, dus oma trok een sprintje om er op tijd bij te zijn. Het ging ook goed, alleen is die glijbaan van praktische kunststof en toen Niek naar beneden kwam en ik hem opving, kregen we allebei een enorme optater omdat hij zich al glijdend statisch had opgeladen! Ik ben daar erg gevoelig voor. Zet mij in de winter niet onvoorbereid achter een winkelwagentje, de vonken springen er af!

Toen hij nog een keer wilde glijden, kwam hij in zijn enthousiasme met zo’n vaart naar beneden, dat ik hem miste en hij met een bons op zijn bepamperde billen in het gras terecht kwam. Dat was schrikken en hij zette het op een brullen. Nou heeft hij de gewoonte om dan heel lang achter adem te blijven! Tot slap worden en blauw aanlopen aan toe! Dat is dus echt niks voor ’n oma, die zich toch al schuldig voelde omdat ze hem niet tijdig had gepakt, bang als ze was voor nog zo’n statische ontlading.

Zijn vader nam hem rustig van me over en vertelde, dat dat heel normaal was, deed ie wel vaker, hij haalt vanzelf wel weer adem, zei hij. Dat was ook zo. Maar waarom doen kinderen dat, verdorie?! En waarom raak ik daar dan helemaal van in de war? Het lijkt wel of ik nooit kinderen heb gehad! Toen de mijne klein waren zullen ze zich toch ook wel eens verslikt hebben, gevallen zijn, onbedaarlijke hoestbuien hebben gehad. Ik zal toch ook schrammen en builen hebben bepleisterd en verbonden, maar ik herinner me dat eigenlijk helemaal niet. De kalmte zelf moet ik toen geweest zijn. Nee, oma zijn is tóch anders, hoor…….

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)