…dat zèg ik!…..

goed gereedschap is het halve werk

Vorige week hielden ze in een bouwmarkt in Nieuwegein een uitverkiezing van de “Klusvrouw van het Jaar”. Als je miss-verkiezingen hebt en sportvrouwen, filmdiva’s, schrijfsters en andere kunstenaressen prijzen kunt laten winnen, waarom dan geen klusvrouw? Er zaten er drie in de finale. Ze moesten een wasbak ophangen met afvoerleidingen en al, een slot in een nieuwe deur zetten, inclusief het vervaardigen van het sleutelgat en ze moesten een lectuur-opberg-ding ontwerpen en daarna ook maken.

Het verhaal vermeldde niet of de jury bestond uit mannen, maar geen van de dames kwam onberispelijk uit de strijd. Er mankeerde overal wel wát, maar toch, de 35-jarge Yvonne uit Almere had het ’t minst slecht gedaan, zeiden ze. Nou, ik vond ze zonder meer allemáál geweldig! Uit de bijbehorende verhalen over de activiteiten van de vrouwen op klusgebied bleek, dat ze hun hand niet omdraaiden voor stucen, metselen of tegelen. Ik bedoel maar.

Het mooiste vond ik de uitspraak van nummer drie van de einduitslag, toen ze haar vroegen of dat nou moeilijk was: een badkamer betegelen? “Ach”, zei ze “het is net koekjes bakken. Doen, wat er op het pak staat….!”.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)