Drankprobleem…..

met suiker....

Bij de slijterijafdeling van de supermarkt was er een oude man voor mij aan de beurt, die het meisje achter de toonbank onheus stond te bejegenen, zullen we maar zeggen. Met andere woorden: hij stond te schelden en had behoorlijk de pest in. Waarom dat was bleek al snel, want hij had zijn kleinzoon naar de slijterij gestuurd om twee flessen citroenjenever te halen, die in de aanbieding waren, maar het knaapje had de flessen niet meegekregen omdat hij te jong was.

” Nou moest ik verdomme zelf lopen en dat gaat toch al zo moeilijk, want ik heb haast geen lucht….” en zo ging het gemopper nog een poos door. Dat kostte aardig wat lucht trouwens, maar dat was andere lucht dan “looplucht” kennelijk!

“Ja, ik vind het erg vervelend voor u, meneer, maar wij krijgen een boete als we sterke drank meegeven aan kinderen!”, zei het meisje, “dat zijn de regels!”. “Die moeten ze dan maar rap veranderen!”, zei opa, “Het is toch te gek, dat je je kleinzoon niet eens meer een boodschapje kunt laten doen!”. Nog steeds mopperend verliet hij de winkel. Buiten hoorde ik ‘m zijn verhaal nog eens een keer doen tegen een andere bejaarde man. Ze wilden toch minder regels in Den Haag? Deze meneer weet er alvast een die afgeschaft kan worden……tot z’n kleinzoon 16 is.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)