Kruidvat Filmfestival…..

couperusdrama...

Soms móet je gewoon even reageren op een voordelige aanbieding. Wij halen op die manier nogal eens erg goeie klassieke cd’s bij het Kruidvat vandaan tegelijk met de shampoo en de toiletreiniger. En deze week hadden ze maar liefst vijf Nederlandse speelfilms op dvd voor nog geen zes euro per stuk.

Vanavond hebben we “Eline Vere” gekeken. Dat had ons anders ’n paar jaar geleden een heleboel afleveringen televisiekijken gekost. Behalve “Eline Vere” hebben we Couperus’ “Van de koele meren des doods”. Verder nog “Een zaak van leven en dood”, dat verhaal ken ik niet , “Een vlucht regenwulpen” en “Help!De dokter verzuipt”, toch ook een klassieker met Martine Bijl , Willeke van Ammelrooy en Piet Bambergen toen ze respectievelijk nog mooi en niet dood waren.

Ik wou dat ik in mijn middelbare schooltijd een paar van die films had kunnen zien, dat had veel leeswerk gescheeld. Er deden toen wat uittreksels de ronde, maar ik was altijd bang, dat die toch te veel uitgetrokken waren en durfde het er niet op te wagen! Ik ben nog uit de tijd dat je voor het examen de Camera Obscura moest lezen, Arthur van Schendel en Frederik van Eeden. Zwaardere kost dan tegenwoordig, neem ik aan. Maar “Eline Vere” was mooi…..dank zij het Kruidvat!

2 reacties op “Kruidvat Filmfestival…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)