Diefje zonder verlos…..

Vanmiddag zag ik een scholier snaaierij jatten in de supermarkt. Heel snel ging het. Er stonden wat mensen tegelijk bij een bepaalde plek om iets uit het schap te pakken. Alleen legde iedereen het gepakte in zijn kar of mand en de jongen stopte het vliegensvlug in zijn rugtas. Dat had ie meer gedaan, dat kunstje.

Wat moet je dan doen? Hij was zo verdwenen en ik heb ‘m niet meer gezien. En ’n keurig jochie, hoor! Niks lichtgetinte huidskleur, maar type tennisclub. Het blijft me bezighouden dan, want ik snap ’t niet. Ja, normen en waarden, net wat u zegt….maar moet ik nou…..? Eigenlijk wel, hè….?..Pff..

3 reacties op “Diefje zonder verlos…..

 1. Riet

  juni 2, 2003 at 11:16pm

  oei, moeilijk ja eigenlijk wel; meestal gaat dit zo snel dat het voorbij is voordat het helemaal doorgedrongen is en….de dief allang verdwenen is. Zoiets blijft je wel dagen bezighouden, ik heb het ook eens meegemaakt.

 2. karin

  juni 3, 2003 at 3:53pm

  Heb je niet met luide stem door de supermarkt geroepen: “Hela, jongeman, wat zijn we daar aan het doen? Blijf eens even staan!!” Slap, hoor.

 3. els

  juni 4, 2003 at 12:26am

  Kind, je hebt gelijk. Je vader vond me ook maar een watje. Als ie ’t zelf had kunnen zien was het anders afgelopen met de jongeman!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)