Toets der kritiek…..

begeleiden=vergezellen....

De uitreiking van de klassieke Edisons was net op de televisie. Vonden we leuk om even te volgen. De mezzo-sopraan Anne Sophie van Otter kreeg onder anderen een Edison voor haar hele oeuvre en ze kan er wat van. Heel terecht, die onderscheiding. Er was nog een Nederlandse klarinettist, die er een kreeg, een Amerikaanse zangeres ook en zij beiden werden begeleid door een pianist. En kinderachtig misschien, maar ik noem de namen van die twee niet, want het gebeurde weer! De aankondiger noemde alleen de solist en niet de begeleider. En nou weet ik wel, dat die solist de Edison kreeg, maar het is toch een kleine moeite om éven de pianist te noemen? Die doet toch z’n best om de solist tot zijn of haar recht te laten komen? En het is ’n vák , hoor, begeleiden!

Op de radio hoor je het soms ook niet wie de begeleider was van een solist. Ik erger me daar altijd dood aan en helemaal niet omdat ik ook een beetje piano pingel, maar ik vind het gewoon raar. Nou ja, ik ga naar het Koningin Elizabethconcours kijken op de BRT. Allemaal pianisten, die het met dat geweldig begeleidende Nationale Belgische Orkest helemaal solo moeten doen!
Genieten is dat! Tot later!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)