Kilometervreters……

Van Acker tijdens de Marathon van Frankfurt, okt.'02...
..dit vrouwtje won ook!...

De Belgen winnen niet alleen √°ltijd bij Tien voor Taal, maar ook nog eens als ze hard lopen! Etienne van Acker liep bij de rondjes om en door ons park 253 kilometer in 24 uur en dat was maar 8 kilometer verwijderd van het parkrecord en hij deed hier voor het eerst mee!

Het aantal liters water en ander vocht, die hij tijdens zijn prestatie tot zich heeft genomen, vermeldt de historie niet, maar hij zal net zoveel verloren zijn aan transpiratie, want het was bloedheet.

De Russische Irina Reutovich liep 220 kilometer dus Etienne liep nog even extra naar Zwolle zo ongeveer. Ik heb respect voor ze, hoor! Ik las in een interview dat ze het in de vroege ochtenduren het moeilijkst hadden gehad, ook vanwege het feit, dat er toen vrijwel geen publiek stond om ze aan te moedigen.

’s Nachts, toen de minder sportieven gewoon zoals het hoort in bed lagen, hoorden wij nog wel gejoel en geklap als er weer een clubje lopers langskwam en dan dacht ik: “Mooi, hoor, jongens, maar jullie liever dan ik!”. En ik ben best wel sportief, vind ik zelf: ik kijk altijd naar Studio Sport en soms naar Vak M als Mart een beetje gewoon doet tenminste en ik doe aan denksport…cryptogrammen en zo….kilometers cryptogrammen……

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)