Ei-gen-aardig…..

klokgen....

Nou loop ik al zo lang rond hier en pas nu is het duidelijk! Een onderzoeker in het Gelderse Vallei Ziekenhuis in Ede, die alles weet over slapen en waken heeft het uitgedokterd en wereldkundig gemaakt. Ik heb een gendefect! En daarom ben ik ’s avonds niet naar bed te krijgen en ’s morgens niet een van de snelsten. En ik kan daar helemaal niks aan doen, dat ik dat heb. Gewoon aangeboren: ik mis een stukje van mijn klokgen en daarom ben ik biologisch van slag met mijn klok.

Wat me dan wel weer verbaast is, dat ik vroeger toen de kinderen klein waren er ’s morgens hartstikke vroeg uit was en ’s avonds er redelijk vroeg weer in omdat ik wel wist, dat het de volgende dag wéér vroeg dag zou zijn. Je kunt jezelf dus wel conditioneren en op die manier aan je klok knutselen. Het zal wel niet goed zijn voor de veren, maar toch. Bovendien is mijn ega er een die, zodra hij zijn ogen opent, ook helemaal wakker is! En dan gaat roepen van : “En? Hoe is het met mijn vrouwtje vandaag?” en dat moet ie niet dóen! Althans niet voor de koffie. Hij weet dat wel, maar doet het toch. Vindt ie leuk. Zijn gen is heel.

Nu we geen directe verplichtingen meer hebben als we de dag beginnen, laat hij me wel mijn eigen ritme bepalen, hoor! Ik kan me onbezorgd laten besturen door mijn kapotte gen. Héérlijk…..!

3 reacties op “Ei-gen-aardig…..

  1. karin

    juni 20, 2003 at 9:14pm

    Maar ik ben blij dat ik weet wie mij datzelfde kapotte gen gegeven heeft! Hartelijk dank, ook namens mijn man, die er gewoon om elf uur inligt.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)