In je hok…!

kolven.....

Onze oudste dochter is woensdag voor het eerst na haar zwangerschap weer aan het werk gegaan op school. Ook haar jongste gaat nu twee dagen per week naar de kinderopvang. Dat gaat prima, het is een heel leuke speelzaal waar ze erg tevreden over is. Het was weer even wennen, zei ze, maar de verbreding van haar dagelijkse horizon bevalt goed.

Omdat ze haar kind op de meest natuurlijke wijze voedt was het de bedoeling dat Joris Driepinter zou leren de afgekolfde melk van z’n moeder via een flesje tot zich te nemen op de dagen dat ze wat uren van elkaar gescheiden zijn. Daar voelt ie weinig voor dus zolang dat nog niet lukt, pendelt ze tussen school en de opvang om even te voeden. Gelukkig is het bijna om de hoek en werkt de school daaraan mee.

Ze hebben zelfs een “k.h.” voor haar ingericht en, hoewel ze op dit moment de enige is, voor de eventuele andere jonge moeders op school. Een “k.h.” is een “kolfhok” om in alle rust te kunnen aftappen. Niet in de bezemkast, maar in het archief want daar kwam toch geen mens.

Mijn dochter vertelde, dat deze vrouwvriendelijke geste het werk was van een mán, nota bene! Prachtig toch, zelfs als de school het wettelijk verplicht zou zijn of zoiets. En dat het een “hok” wordt genoemd, ach…koeien staan ook niet altijd in de wei……

2 reacties op “In je hok…!

  1. karin

    juni 7, 2003 at 12:55am

    Het is ook alsof hij weet dat ik er speciaal voor moet komen, hij drinkt zich helemaal klem en gaat dan slapen, om een paar uur later, zo tegen de volgende “voedertijd” weer wakker te worden. Je hebt er geen kind aan zo. Maar goed, zo heb ik dat fraaie k.h. dus nog nauwelijks gebruikt.

  2. Tirza Kouwenberg

    oktober 13, 2003 at 9:37pm

    Ik heb een vraagje, wellicht kunt u mij deze helpen beantwoorden. Had Joris driepinter een assistent cq, was er een tweede karater in de strip? Zo ja wie was dat, en waar kan ik daar meer over vinden? Ik hoop dat u mij verder kunt helpen met deze vraag, Mvg tirza Kouwenberg

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)