Radioactiviteit…..

ze doen ook aan radio, hoor!....

Dat gedoe met die veranderde etherfrequenties bezorgt mijn man een hoop werk. Gelukkig heeft ie vorige week een nieuwe wereldontvanger gekocht. Van een merk, waar we nog nooit van gehoord hadden trouwens: een Sangean. Dat apparaat heeft zulke mooie goed voelbare toetsen, dat hij zelf frequenties kan intoetsen zonder iemand te hoeven vragen wat er nou weer in het display staat.

Als hij de frequenties zou weten dan, want niets staat meer op de oude plaats. Alleen kabelluisteraars schijnen nergens last van te hebben, maar hij wil kabelloos in de tuin zitten. Ik ga eens even kijken of ergens niet een lijstje staat met de nieuwe frequenties, dat ik kan uitprinten.

Ik hoorde gisteren in de auto Tom Mulder, die telefonisch werd geïnterviewd, omdat zijn Radio 10 FM is overgenomen door Sky Radio. Hij was blij en zijn 35 medewerkers ook. Dan blijkt, dat ie ook heel gewoon kan praten! Zonder extra aangezette “bas” in z’n stem en zonder het Gooise “brouw-erretje”. Die Tommie toch.

Nou, op www.radio.nl vond ik dus de nieuwe frequenties. Concertradio is nu alleen maar via de Astra-satelliet te beluisteren. Dat moet dus binnenshuis, maar verder hebben we alles in het menu van de radio gezet. Mijn etherpiraat had er trouwens al de nodige zelf gevonden. Hij is niet voor niks gelicenceerd radiozendamateur. Die gaan niet zitten afwachten tot er eens iemand met een lijstje aan komt zetten….!

3 reacties op “Radioactiviteit…..

 1. Cranium

  juni 1, 2003 at 8:00pm

  Mijn kabelloos slaapkamerradiootje is ook al beroofd van Arrow Rock… Ongeveer het enige verdraagbare wat het kon ontvangen 🙁
  Gelukkig blijven ze van Studio Brussel af, anders waren er toch heus koppen gerold en botten geknakt!

 2. karin

  juni 1, 2003 at 10:40pm

  ja, arrow is alleen nog via AM te beluisteren, maar ik geloof dat het hier nog wel op de kabel blijft, gelukkig. (m’n eigen ouwe-lullen/innen-muziek)

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)