Treksnack….

corpus delicti....

‘k Las vanmorgen in de krant, dat het afgelopen weekend in Groningen een “snack”-incident heeft plaatsgevonden. Twee stappende Groningers kwamen elkaar namelijk tegen bij een automatiek, waar zich vanwege het late of vroege uur, het is maar van welke kant van de nacht je het bekijkt, nog slechts één kroket achter een trekraampje bevond. Ze wilden ‘m allebei hebben. Er werd om gevochten.

Toevallig passerende agenten hebben bemiddeld en de vechtersbazen “heengezonden”, zoals dat in politietaal heet. Kijk, een beetje psychologische diender had die kroket getrokken en hem doormidden gedeeld: “Alsjeblieft, ieder de helft en nou zoet gaan slapen!”. Nu bleef de kroket verweesd achter en is misschien de volgende dag wel weggegooid vanwege de Keuringsdienst van Waren.

Weer een kans gemist om het imago van “de politie is je beste kameraad” te verbeteren. Had gekund voor de prijs van één kroket…..’n koopje……

2 reacties op “Treksnack….

  1. Paul

    juni 24, 2003 at 9:47pm

    Maar hoe krijg je twee ruziënde mensen zover om één kroket te delen? Het uniform dwingt tegenwoordig geen respect meer af. Daarin ligt het eigenlijke probleem.

  2. els

    juni 24, 2003 at 11:36pm

    Ook niet als je het een beetje leuk Bromsnorderig brengt? Maar helaas, ik denk dat je gelijk hebt, een knul van 22 in een uniform hoeft ’t niet te proberen.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)