Prinsendag…..

Het programma van Joost Prinsen, dat een beetje egotripperig “Maandag Prinsjesdag” heet, hoewel dat natuurlijk niet zijn eigen idee hoeft te zijn geweest, vind ik best aardig. Een beetje veel Prinsen, maar dat moet dan maar. Hij is jaren jonger dan ik, maar ik denk altijd: “Wat een oubollige man! Ik zal toch ook niet…..?”. Dat moet je toch een beetje afmeten op onze leeftijd!

Er zijn mensen, die hem een begenadigd zanger vinden. Ik ben het daar niet mee eens. Voor een cabaretliedje, soit, maar vanavond begon ie ineens “Leise flehen meine Lieder”van Schubert te zingen! Dat mag hij nooit meer doen, thuis ja, onder de douche, maar niet dat andere mensen het kunnen horen.

Pianist Cor Bakker en Karin Bloemen, van wie ik de laatste liever niet zie met haar theemutsjurken, maar wel erg graag hóór, waren prettig op dreef. Zij zong een liedje “Geen kind meer” over de dag waarop je moeder sterft en dat deed ze kippenvel-mooi. Over dat je vanaf die dag geen kind meer bent. Dat is ook zo. Je schuift een generatie op. Ik kan me dat nog zo goed herinneren, dat gevoel van:” nu ben ik de oudste” . Daar moest ik vanavond erg aan denken, toen ik dat liedje hoorde.

Verder zou Bloemen veel meer jazz moeten zingen, dat doet ze fenomenaal. Liefst met Cor Bakker als begeleider. En Joost dan fijn met het mes op tafel in de sketches van Klokhuis…….

4 reacties op “Prinsendag…..

 1. erica

  augustus 19, 2003 at 10:45am

  Ik heb altijd een beetje moeite met de stem van Joost Prinsen, ook als hij spreekt, en dat is de reden dat ik nooit naar zijn programma’s kijk.

 2. Lennart

  augustus 20, 2003 at 11:18am

  “Rrrekenen en taal… Hoe was het ook alweer?”

 3. Martijn

  augustus 28, 2003 at 3:17pm

  Nog nooit zo’n beroerd programma gezien
  als “Maandag Prinsjesdag”. Het nodigt bijna uit om
  te kijken, hoe belachelijk het de volgende keer
  gaat worden.

 4. Lies

  september 22, 2004 at 1:13am

  Prinsjesdag is oke en Joost Prinsen is een fantastische man!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)