Zakken…..

een hele familie, wachtend op de bus.......

Vanmorgen is Circulus weer geweest, de firma met de mooie naam, die in Apeldoorn de afvalstroom regelt. Het was vandaag “groene-bakken-dag”. Het tuinafval, dat onze tuinhulp gisteravond heeft verzameld is dus alweer onderweg naar het grote composteren. Volgende week is het “grijze-bakken-dag” en vanmiddag wordt in een aparte rit het oude papier opgehaald. Dat is altijd de derde woensdag van de maand. We kunnen in de retourette van het winkelcentrum het glas, blik en de batterijen kwijt. Het is hier erg netjes geregeld met de afvalverwerking. Er zijn mensen, die vinden dat we te veel moeten betalen aan de gemeente voor deze diensten, maar ik vind dat je voor het opruimen van je rotzooi best een navenant bedrag mag betalen. Dat een paspoort of een rijbewijs zoveel moet kosten is weer een ander verhaal, maar voor de troepsector mag je best wat overhebben.

Bij L-rs in Utrecht werken ze nog met vuilniszakken, zag ik. En dat zal op veel plaatsen nog wel zo zijn. In België moet je speciale vuilniszakken kopen, anders nemen ze ze niet mee. We hadden er in onze vakantie veel nodig. Vier kinderen in de luiers en zes mannen aan het blikbier, dat tikt wel aan!

Bij het opruimen van mijn kamertje vond ik nog een bewaard gedichtje over vuilniszakken. Dat heeft me destijds kennelijk getroffen. Het is van Victor Vroo, heet “Vuilniszakken” en gaat zo:

“Zoals ze daar ’s morgens
op de stoep tegen elkaar
aan geleund , warmte zoekend
in hun plastic jassen
staan te wachten, grijs,
vormeloos, vol afgedankt
leven, tegelijk broos
en weerloos. Je zou ze
weer naar binnen willen
halen, je ouders
wachtend op de bus.”

Zo’n gedicht maak je niet over bakken……..

5 reacties op “Zakken…..

 1. Paul

  augustus 20, 2003 at 9:02pm

  Ik las laatst bij Aukje (http://www.aukje.net) een verhaal over vuilniszakken die openscheurden terwijl je ze net in de container wilde deponeren… Op zo’n moment lijkt zo’n container vast en zeker een mooi gedacht waard.

 2. els

  augustus 21, 2003 at 5:48pm

  ‘k Heb het verhaaltje gelezen bij Aukje en inderdaad, wát een ellende! Dan leven wij hier in het afvalparadijs met onze gekleurde bakken. Misschien waag ik me toch nog es aan ’n gedicht!

 3. erica

  augustus 24, 2003 at 9:00pm

  Nou, ik woon twee hoog zonder balcon, dus ik ben blij dat ik niet van die gekleurde bakken heb.

 4. i think this spot is revealing a bit of a generational fault line in the ad communitythere’s the more traditional: “what-the-hell -has-a-drumming-gorilla-got-to-do-with-chocolate? it-could-have-been-done-for-any-brand! ” take. then there’s the more modern attention-at-any-price-it’s-the-age-of-the-interwebs-not-the-1950s-stick-your-USP-up-yer-arse-grandad camp.

 5. FYI: Since this “technical support” thread is getting long, I’m adding a link here, to a comment from further up that shared. In it, she shares some information about how she was able to get the videos playing on her older Windows Vista machine.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)