Test, test, test……

spookachtig......

Zondag, toen we de verjaardag van onze derde kleinzoon, de tweede van achteraf, vierden (hij werd één!) hoorden we van zijn ouders, dat het ophangen van verjaarsslingers een regelrechte test is voor je relatie. Zat het ding nét vast aan de gordijnrail en floep! schoot ie weer los! Nou ja, het was allemaal gelukt de avond tevoren en net als de slinger had de relatie het gehouden. Du moment dat we het erover hadden, schoot het papieren deel van de slinger terug over het touwtje en bleef in het midden hangen. Dat was wel griezelig!

Over relatietests gesproken: zo ken ik er nog wel een paar. Met z’n tweeën in een Canadese kano. En dat dan maar één van de twee snapt hoe je moet peddelen om rechtdoor te gaan. En dat ik die ene dan niet ben. Ik heb ons vele romantische plekjes in het riet laten zien, maar hij was er niet gevoelig voor. Het woord dwarsligger kreeg een hele nieuwe dimensie. Zijn “slag” was nou eenmaal krachtiger dan de mijne. Ook leuk: samen een (grote) tent opzetten. Met “gemerkte” stokken, ja. Het had een fluitje van een cent moeten zijn altijd. We hebben het er niet op gewaagd: we kamperen niet meer. Ik heb ’t hier ook wel eens gehad over de kortste weg van a naar b en dat ik voor de gezelligheid nog wel eens stukje om mag rijden. Krijg ik ook weinig begrip voor.

Ik ken mensen met een navigatiesysteem in hun auto. Dat zou dé oplossing moeten zijn. Meestal heeft men gekozen voor de vrouwenstem in het apparaat. Dat geeft al te denken, hè? Als het toch fout gaat heb je meteen al een vrouw bij de hand om de schuld te kunnen geven.

De vrienden met wie we laatst naar Duitsland waren hebben hun wegwijster zelfs een naam gegeven, ze hebben een Mathilde, vanwege haar Belgische accent. Omdat bij onze trip onze chauffeuse wel wist hoe ze rijden moest en de weg goed kent, hoorden we haar nogal eens mompelen:”Ja, de groeten, hoor Til, dát doen we dus maar niet!”als Mathilde haar een afslag wou laten nemen. Het wás zelfs zo, dat Til, terwijl we in een tunnel reden, ons rechtsaf wou laten slaan. Waren we bijna geëindigd gelijk Diana, princess of Wales! Nou was ’t een nieuwe tunnel, dus Mathilde zal hem nog wel niet in d’r systeem hebben gehad. Maar niettemin lijkt ’t verstandig om zelfs relaties met digitale vriendinnen maar eens te testen, zo nu en dan……..!

1 reactie op “Test, test, test……

  1. Sandra

    oktober 23, 2003 at 8:50pm

    Ach ja, zo heeft diezelfde Til ons een keer half Antwerpen doorgestuurd toen we een overval voor een vrijgezellenfeestje hadden bedacht (tja, en dan kom je tetete laat).

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)