In eigen doel geschoten…..

.........

De Rotary in het Gooise Laren heeft een probleem. Ze kunnen namelijk geen goed doel vinden om hun jaarlijkse kerstgedachte mee vorm te geven. In Laren niet en in Blaricum ook niet. Er zijn geen nooddruftigen aldaar. Dat is alleen maar mooi, natuurlijk. Maar vorig jaar kochten ze nog twee busjes voor het vervoer van gehandicapten van de opbrengst van een gehouden kerstmarkt. ’n Prachtige geste en ongetwijfeld zeer welkom bij de begunstigden, maar ja, die busjes zijn na een jaar niet versleten.

Ze zouden ook weer een grote kerstboom op de Brink gezet hebben en dat zou zelfs de grootste van Nederland worden. Die gaat er niet komen, want de kerstmarkt is doelloos en gaat niet door. En ja, zoals een woordvoerder van de Rotary zei: “We willen geen waterputten in India steunen!”.

Waarom eigenlijk niet? Te ver weg? Zodat je niet ziét hoeveel mensen daar elke dag baat bij hebben? Die busjes met gehandicapten rijden natuurlijk regelmatig voorbij. “Kijk eens, amice! Daar gaat ons busje weer!”. Dan zie je tenminste waar je het voor doet. “Wie goed doet….” moet er zelf ook wat aan te beleven hebben.

Volgend jaar denken ze wel weer iets gevonden te hebben om een kerstmarkt voor te kunnen houden. Dan gaan ze ook weer op zoek naar de hoogste kerstboom van Nederland. “Al moeten we er voor naar een Pools bos!”, zei de man van de Rotary met een kwinkslag.( Als ze tóch in Polen zijn, goeie doelen genoeg daar!).

Maar die boom moet er komen, want ze hebben vorig jaar namelijk een gat gemaakt in de Brink, een soort put van anderhalve meter diep met een stalen buis ( wat dat niet kóst, zeg!), waar die boom in verankerd kan worden. Die blijft dit jaar dus leeg, deksel d’r op. Zielig hè, voor Laren?

Ik werd kriebelig van dit krantenbericht en ik ben niet eens gehandicapt en woon ook niet in India…….

1 reactie op “In eigen doel geschoten…..

  1. Paul

    november 29, 2003 at 11:07am

    En da’s misschien maar beter ook! Als je wel gehandicapt zou zijn of in India zou wonen, dan zou het niet bij kriebligheid gebleven zijn, denk ik zo.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)