Vind jij dat ook….?

.......

Villa Achterwerk van de VPRO vonden we altijd een leuk programma om aan het begin van de avond naar te kijken, maar we vinden er tegenwoordig geen moer meer aan. Het programma is bedoeld voor kinderen en dat zijn wij natuurlijk niet. Maar we kunnen ons niet voorstellen, dat kinderen het wél leuk vinden! Er zijn voice-overs en presentatoren, die met gestamel, gekke stemmetjes en “kinderlijk” gedoe denken, dat kinderen gek zijn of zo. Een belediging voor hun intelligentie.

Je kunt gewóón praten tegen kinderen, want als je ziet hoe geweldig jonge kinderen zich kunnen uitdrukken als ze bijvoorbeeld gevraagd wordt in het Jeugdjournaal hun mening te geven over “grote mensen”-onderwerpen en hoe ze in Villa Achterwerk in het onderdeel “Heb jij dat ook?” een probleem dat ze hebben, aan de orde stellen, dat is bepaald niet achterlijk.

In een tijd, dat veel kinderen van bijvoorbeeld een computer meer verstand hebben dan hun ouwelui kun je ze best op een normale manier benaderen. Kinderprogramma’s maken lijkt me niet eenvoudig, maar van volwassenen die kinds doen krijg ik het benauwd……..

1 reactie op “Vind jij dat ook….?

  1. karin

    februari 25, 2004 at 9:52pm

    Volgens mij doen ze ook heel hip met de camera, van dat heen en weer gezwaai en gehik, waardoor je ieder stukje 3 keer ziet. Niks aan dus. Kindlief van 2-en-half kijkt ook altijd met grote ogen wat voor geks die mensen doen (maar ja, de kijkwijzer zegt ook dat het nog niks is voor ‘m)

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)