Idee-fixe……

ra-ra..?

Ons jongste kleinkind wordt aanstaande zondag 1 jaar. Nu is het al moeilijk om voor een kind van die leeftijd iets geschikts te vinden als cadeau, maar vanmorgen zag ik iets zo geweldig leuks, dat ik dacht: “Yessss! Dát is het!”. Ik was erg blij. Maar toen ik een medewerker zocht om mij eens even vlot aan het gevondene te helpen kreeg ik te horen: “Sorry, mevrouw, niet op voorraad! Volgende week komt het weer binnen, belt u dan even”. Ik was zeer teleurgesteld en die man zag dat ook wel, maar er was even niks aan te doen.

Wat moet ik nou? Zondag maar met lege handen gaan en zeggen: “het cadeau komt nog” of denken “dan maar wat anders”. Dat wordt een probleem, want al wat anders is vind ik nu niet meer leuk! Dat heb ik wel vaker: dan heb je een bepaald idee in je hoofd, dat kan niet doorgaan en dat moet dan úit je hoofd. Moeilijk, terwijl ik verder wel bekend sta als flexibel persoon.

Maar ik heb het al met Scrabble. Heb je de letters voor een supermooi intelligent woord en dat kun je dan niet kwijt! Al haal ik met die letters afzonderlijk zelfs meer punten dan nóg vind ik het moeilijk om dat supermooie intelligente woord los te laten en word daar droevig van. En je kunt er niet eens over praten, want dan weten ze meteen wat voor letters je hebt!

Zoals ik ook nu niet kan praten over dat superleuke cadeau, want de ouders van de jarige lezen hier ook. Nou, ik denk, dat ik maar een lief knuffeltje koop voor het jarige knuffeltje, dat zich zijn eerste verjaardag niet eens zal kunnen herinneren. Tegen zijn ouders zeggen we wel: “Wordt volgende week vervolgd…..!”.

3 reacties op “Idee-fixe……

  1. els

    maart 12, 2004 at 1:38pm

    De ouders alleen. Als het kind door de drukte geheel en al van slag is!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)