Alles-mag-dag……

Hemelvaartsdag is een aardige uitvinding eigenlijk. Een soort zondag, maar ook weer niet. Dat geeft er een makkelijk tintje aan voor veel mensen. Wie op zondag niet mag fietsen kan lekker meedoen aan de fietspuzzeltocht van de krant. En klussen mag ook vandaag als je niet te veel keet maakt voor je buren, die óók vrij zijn. Onze dochter en schoonzoon zijn zelfs wel eens verhuisd op Hemelvaartsdag.

Niet voor iedereen, maar voor veel mensen is het so wie so een vrije dag, hoewel ze nauwelijks weten waar de dag precies voor staat. Hier in huis heet ie al jaren “Jesus-fly-up-day” dus zeg niet, dat we d’r geen verstand van hebben.

Er is veel te doen vandaag. Puzzeltochten, dauwtrappen, in Doetinchem zelfs “dauwpeddelen”, hoe verzin je het, in Didam is weer een Hemelpop-festival, in Zandvoort zijn ze bezig met een Speed-festival, d’r zijn voetbaltoernooien en als je niks anders meer weet: de Intratuin is ook open.

Vroeger namen we de tijd tussen Hemelvaart en Pinksteren altijd vrij. Dat kostte je relatief weinig snipperdagen en je had toch een aardige vakantie van zo’n dag of tien. Ik denk, dat meer mensen dat doen, want het is rustig in de buurt. De woensdag vóór zo’n lekkere vakantie kwam je al aardig in de stemming. Zo heb ik een cliënt eens “’n prettige Hemelvaart” gewenst. De volgende dag was ie dood. Dat vond ik erg, want zó had ik ’t echt niet bedoeld!

Nee, dan besteden de meeste mensen hun Hemelvaartsdag toch wat aardiger. Het is een nuttige dag, die Hemelvaartsdag, die houden we d’r maar in, multiculturele samenleving of niet………….

1 reactie op “Alles-mag-dag……

  1. Hansje

    mei 21, 2004 at 11:01pm

    Ja, een plezierige verlofdag. Vooral omdat mijn werkgever de vrijdag erna tot roostervrije dag heeft verklaard. Heerlijk lang weekend!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)