Inbreker zegt sorry……..

maar de koek is wél op...!

Onze dag begon goed vanmorgen door een krantenbericht. Want zo nu en dan is er een lid van het dievengilde, dat toch nog van normen weet en van waarden. Dat bleek, toen er was ingebroken in het kantoor van Humanitas in Arnhem. De medewerkers vonden een excuusbrief: “Hallo, beste medewerkers van Humanitas. Ik ben degene die bij jullie ingebroken heeft. Ik wilde wat meenemen, maar toen ik aan het snuffelen was zag ik dat jullie eigenlijk een soort goed doel zijn en arme mensen helpen (ik wist niet waarvoor Humanitas stond), maar dit wil ik eigenlijk niet op mijn geweten hebben. Jullie doen goed werk! Het spijt mij voor het ongemak. Ik heb de schade gelukkig beperkt gehouden, u hoeft alleen maar stopverf te kopen en de plastikke ruit te plaatsen. Nu, ik heb alleen de koekjes uit de trommel op, en wat paaseitjes. Als ik goed bij kas zit zal ik een kleine bijdrage storten op jullie rekening. Excuses voor het ongemak. P.S. nu zullen jullie wel denken ‘die spoort niet’ maar ik kan er ook niet veel aan doen!”.

De medewerkster, die de brief op haar bureau vond, zei: “Dit is toch schattig! Hij zal wel een van onze folders hebben gelezen en wroeging hebben gekregen!”. Ze missen dan ook helemaal niets, behalve die koekjes en die paaseitjes dan, en de “plastikke” ruit stond keurig tegen de muur.

Gôh, je zou bijna willen dat het je kind was……..

1 reactie op “Inbreker zegt sorry……..

  1. Hansje

    mei 19, 2004 at 10:12pm

    Geen groot talent als inbreker, maar absoluut een mens met een hart! 🙂

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)