The winner is……

the best.....

Het kan aan mij liggen, maar we hangen tegenwoordig wel van “awards” aan elkaar, zeg! ‘k Vind het er wel een beetje véél worden. De gouden en zilveren beelden, griffels en harpen vliegen je om de oren. Filmprijzen, televisieprijzen, beste acteur, beste regie, beste dit, beste dat.

Kijk, als een schrijver of een ander kunstzinnig persoon al een hele poos bewezen heeft van een constante kwaliteit te zijn, nou, dan mag hij of zij best eens merken, dat dat gewaardeerd wordt. Als ze d’r tegen kunnen en niet aan het eind van hun feestje naar het ziekenhuis hoeven, prima. Maar dat is dan een oeuvreprijs. Daar heeft zo’n iemand lang over gedaan om ‘m te verdienen.

En met aanmoedigingsprijzen heb ik ook helemaal geen moeite, want het geldbedrag, dat daar aan vast zit kan de aangemoedigde in de meeste gevallen zeer goed gebruiken.

Het is het gevoel van “als jij mij kietelt, dan kietel ik jou!”dat aan veel van die awards kleeft, dát zit me ’n beetje dwars. Daar mogen ze op bezuinigen. Ik kijk waarschijnlijk te veel naar Boulevard, dat zal het ook zijn……..

1 reactie op “The winner is……

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)