Karweien……

z'n lust en z'n leven....

We gaan aan het rommelen in huis, want je hebt mensen, die gaan verhuizen als het niet meer bevalt, maar wij gaan maar aan het opknappen. Dat is nodig ook. We láten alles doen, hoor, want de tijd van zelfdoen is helaas qua leeftijd een beetje voorbij.

Niet voor iedereen, want ik heb een zwager die, nadat hij gepensioneerd is, zijn prachtige huis met alles d’r op en d’r aan heeft verkocht, omdat hij vond dat ie te weinig te doen had. Niks meer te verbouwen. Nu heeft hij een oud huis gekocht, waar nog van alles aan moet gebeuren en hij is weer helemaal in z’n element. En ik heb me toch een respect voor z’n vrouw, die weer hartstikke in de rotzooi komt te zitten en het haar man toch van harte gunt. Stoer, toch?

Nou ja, bij ons komt een nieuwe verwarmingsketel, want de oude is al twintig jaar, nog wel goed, maar ja, niet zo zuinig en dat moet wel. Vandaar. Volgende week komt de installateur. Verder hebben we de komende weken een ploeg schilders/witters/behangers over de vloer. Het moet allemaal maar in één keer. Ik zorg wel voor de koffie en hoop niet in de weg te lopen. Mijn computerkamertje blijft buiten schot. Gelukkig!

We krijgen er op zolder een nieuw raam bij, want het is daar nu een duistere toestand en dan wordt er ook geïsoleerd. Dan zouden we er warmpjes bij moeten zitten. Als alle rekeningen betaald zijn zal dat niet het geval zijn, ben ik bang. Maar het huis is wel weer een kwartje meer waard. Dat zei mijn moeder altijd als je naar de kapper was geweest: “Zo, jij bent weer een kwartje meer waard…..!”. ’n Kwartje, dat bestaat niet eens meer…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)