Kwis……

weetjes....

Gisteravond heb ik mijn echtgenoot de kamer uitgejaagd, want hij wou naar “Opgelicht” kijken en ik wilde de bijbelquizz zien. De Bijbel heeft gewonnen, want hij ging opgelicht naar boven om op het slaapkamertoestelletje te gaan kijken. Ik heb met enige verbazing zitten kijken hoe Philip Freriks en Mieke v.d.Weij jolig omgingen met de heilige schrift. Dat alles met de goedkeuring van de EO kennelijk, want Knevel himself deed ook mee aan het programma.

Er zat van alles aan deelnemers: heilssoldaten, hoeren, deurwaarders, Volendammers, een gospelkoor, het nodige aan BN-ers en vertegenwoordigers van wereldreligies. Zij allen werden getest op hun bijbelkennis. Ik heb de uitslag van de quizz niet gezien, want op een gegeven moment begon de sport en mijn man is wel goed, maar niet gek. Zijn tolerantie kent grenzen en het was koud op de slaapkamer.

Maar ik weet het niet, hoor, met de bijbel. Ik ben helemaal niet christelijk of zo, maar ik miste toch respect. Het ging me allemaal iets teveel op de Hollandse tolerantietoer. Zo van: “kijk eens, wat er allemaal kan bij ons, populair vertalinkje, populair kwisje, sms-je d’r bij, gezellig, gezellig!”. Ik vraag me af of ze zoiets met de Koran zouden kunnen uithalen.

Vorige week strandde er een jongen in “Per seconde wijzer” op een vraag over allerlei islamitische woorden en begrippen. Hij wist er echt helemaal niks van. Het scheelde hem ook een heleboel geld, want het was al in de derde ronde en hij stond er verder goed voor. Een rotvraag dus. Misschien was het met een bijbelvraag wel beter gegaan. Dom, verkeerde kwis…….

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)