Haakjes……

dit is een haakje van niks....

Dit jaar had ik er zin in om de kerstboom al vroeg neer te zetten. Ik ben niet de enige als ik zo rondkijk op straat. Donkere dagen, winterse temperaturen, het werkt allemaal mee. De benedenverdieping van ons huis is zover klaar en de rest, hebben ze beloofd, in ieder geval voor de kerst. Daar kijken we gewoon even niet.

Dus haalden we de dozen en doosjes, waar de kerstspullen inzitten naar beneden, we zetten Beethoven, die als borstbeeld op onze piano staat, zoals elk jaar zijn kerstmuts op, waar hij, echt waar, ineens veel minder chagrijnig van gaat kijken, en we gingen aan de gang. Na de nodige tegenslag met de boom, de lampjes, de snoertjes en de stekkers, niks bijzonders, want dat is élk jaar zo, komt het leukste. Ik vergeet elk jaar wat we ook alweer aan toeters en ballen hebben qua versiering dus dat is steeds weer een verrassing. Ik koop haast nooit iets bij, want ik hou van een nostalgische ouderwetse boom met de kleuren die volgens mij bij kerst horen.

Ik heb zelfs een vogeltje op zo’n knijpertje met een veren staartje dat nog van mijn moeder komt. Het beestje moet tientallen jaren oud zijn en je moet hem goed vastknijpen aan een tak, want anders hangt ie binnen de korste keren ondersteboven. Ik koester hem en pak hem na gebruik altijd zorgvuldig in papier. Vandaar dat ie nog leeft. Ik hoorde in een programma over “styling”, dat de kleur “lime” het helemaal gaat maken dit jaar. Ook voor kerstballen. Dat staat dus niet bij mijn vogeltje.

Maar ik had meer tegenslag, want ik heb de kerstboomballenhaakjes, die ik altijd netjes terugdoe in het doosje, zo goed opgeborgen, dat ik ze nérgens meer kan vinden. Ik moet dus wachten tot morgen als de kerstboomballenhaakjeswinkel weer open is. Onze boom heeft nu dus alleen maar lichtjes en een vogeltje. Mooi eigenlijk wel……….

7 reacties op “Haakjes……

 1. karin

  december 12, 2004 at 3:12pm

  ik laat de kerstballenhaakjes altijd gewoon aan de ballen zitten, misschien niet netjes, maar wel handig.

 2. els

  december 12, 2004 at 3:42pm

  Ik heb de ballen in de verpakking en dat past niet meer als ik de haakjes er aan laat zitten!

 3. Hansje

  december 12, 2004 at 3:48pm

  En dan ben je morgen eerst nog een halve dag bezig om die haakjes uit elkaar te peuteren…

 4. Anoniem

  december 12, 2004 at 3:50pm

  kerstboomballenhaakjeswinkel: das pas een echt goed puzzelwoord. succes met het nog eventuele zoeken en anders met de nieuwe kerstboomballenhaakjes.

 5. carin

  december 12, 2004 at 4:27pm

  Ik heb naast zo’n vogeltje, ook een trompetje waarop je echt kan blazen. Die is vorig jaar gesneuveld en nergens is zo’n ding te vinden. Zo zonde…

 6. karin

  december 12, 2004 at 9:06pm

  in reactie op je plaatje: beter een haakje van niks, dan niks geen haakjes..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)