Verjaard……

hij wel......

Soms wou ik wel, dat ik, zoals mijn echtgenoot, in de zomer jarig was. Hij heeft altijd mooi weer, het is vaak lekker warm, we kunnen buiten zitten en leuke buitendingen doen. Dat hadden mijn pa en moe wel eens wat beter mogen plannen destijds. Want vandaag was het koud en grijs en het enige buitending, dat ik heb gedaan vanmorgen was, op een holletje, wat boodschappen doen. Het is niet anders.

Mijn zusje is geweest en tegen de avond kwam mijn familie gezellig eten en hoewel dat allemaal binnen plaats vond was ik daarna toch best tevreden met mijn winterse verjaardag. Ik ben weer een jaar ouder, dat wel.

Hoewel mijn zoon vannacht om twaalf uur, toen mijn verjaardag begon, iets heel diepzinnigs zei. Zelfs op dat uur en na wat pilsjes, maar toch. Hij stelde, dat het eigenlijk onzin is om je verjaardag ver”jaar”dag te noemen. Je gedenkt je geboortedag. Ik ben op een leeftijd, dat ik geen zin meer heb in jaartallen dus ik vind dat een mooie gedachte.

“Happy birthday” is een mooie wens. Leuker dan de mij vaak gestelde vraag vandaag:”En hoe oúd ben je nu geworden?”. De hoeveelste “return of the day” het was is eigenlijk onbelangrijk en dat heeft ie mooi verzonnen, of niet dan……?

10 reacties op “Verjaard……

 1. Juul

  december 1, 2004 at 12:50am

  Zeker weten!
  Dat er nog maar veel fijne geboortedagen mogen volgen 🙂

 2. Hansje

  december 1, 2004 at 1:15am

  Prima idee. Ik proost voor het slapen gaan nog even op jouw geboortedag!

 3. cockie

  december 1, 2004 at 5:58pm

  Gefeliciteerd Els.
  En… hoeveel had je er dit jaar? 😉

 4. elisa

  december 2, 2004 at 5:10pm

  Dat er maar weer een mooi jaar mag volgen!
  Ongeacht het hoeveelste.

 5. els

  december 2, 2004 at 11:21pm

  @Cockie: Ach ja, natuurlijk! De bolchrysanten! Ik dacht, dat je járen bedoelde! Bolchrysanten kunnen Bernhard inmiddels gestolen worden, de ziel.Mij ook….

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)