Vriendelijke vriend……

wie dit kan weerstaan is zelf een robot....!

In Japan is een zogenaamde “knuffelrobot” op de markt gebracht, las ik. Bestemd voor eenzame ouderen. Het beest kan rollen met z’n ogen om diverse gemoedstoestanden te simuleren en als je bepaalde zinnetjes tegen hem zegt heeft ie de mogelijkheid om terug te praten. Hij is, echt Japans, ook zeer beleefd in zijn optreden en dat is mooi meegenomen natuurlijk.

Ik ben wel ouder, maar niet eenzaam dus voor mij hoeft zo’n ding niet. Bovendien heb ik een knuffel, die best wel beleefd is in de omgang, regelmatig terugpraat waarbij ik niet op mijn woorden hoef te letten. Dat rollen met z’n ogen wil alleen niet zo lukken, maar hij weet door een zogenaamd “gefocuste” blik op zijn lege glas en door daarna zijn ogen op mij te richten zonder woorden wel te bewerkstelligen dat ik opsta en nog een borrel voor ‘m inschenk. En wie is hier dan de robot? Met afstandbediening.

Als ik ooit in een eenzame toestand mocht geraken denk ik toch, dat ik liever een hond zou hebben of zo. Die kunnen dingen met hun ogen doen waarmee je subiet voor de bijl gaat. Zijn gemoedstoestand is overduidelijk af te lezen aan zijn bodylanguage, terugpraten kun je hem best leren en ’n onbeleefde hond heb ik nog nooit gezien. Ja, als méns en die zijn meestal nog ondankbaar ook……..

3 reacties op “Vriendelijke vriend……

 1. Hansje

  december 1, 2004 at 11:17pm

  Ik zou best een robot willen. Maar dan eentje die het huishouden doet. Knuffelen doe ik wel met de katten – of met mensen, natuurlijk.

 2. els

  december 2, 2004 at 1:02am

  Ik zag in een krantje van de Formido, dat er een robotachtig apparaatje is, dat de vloeren voor je doet! Wel gladde vloeren, want met tapijt kan ie niks. En je zult wel een beetje ruimte moeten maken voor ‘m, stoelen uit de weg en zo. Het lijkt me trouwens een uitdaging voor je katten! Dat zie ik helemaal voor me! Hij kostte trouwens maar €14,95 en dat is geen geld voor een robot, toch?

 3. Hansje

  december 3, 2004 at 8:26pm

  *Zoeft morgen naar de Formido voor een leuk sinterklaascadeau voor zichzelf!*

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)