Lente in Drenthe……

Land van Bartje......

Toen we vrijdag richting Drenthe reden waren we bang, dat ons weekendje-uit een weekendje-binnen zou worden. Het was koud, het waaide en regende en dat hadden ze daar niet goed geregeld, vonden wij. Maar het huis was gezellig, comfortabel en voorzien van alle gemakken, inclusief sauna en solarium. Als je ’t met zo’n sauna een beetje volgens de regels wilt doen heb je eigenlijk sneeuw nodig, maar daar waren we dan weer een paar weken te laat voor. Het is ook nooit goed. Maar zondag scheen de zón! We zijn veel buiten geweest en konden zelfs de deuren naar het terras open hebben.

En vandaag waren we in het Noorder Dierenpark in Emmen. Ook daar was het lente en druk met schoolklassen, Duitse toeristen en ouden van dagen in rolstoelen. Maar wij konden er nog wel bij. Veel stond in het teken van “het is vroeg in het jaar”, nog gesloten dus en de mantelbavianen bijvoorbeeld zaten binnen, omdat hun eiland nieuw zand kreeg vandaag. Voor veel andere beesten was het toch nog te koud, maar we hebben ook veel dieren zien genieten van de zon. Het waren net mensen.

Het park heeft veel leuke educatieve projecten, maar kleine jongens van 2 en 3 jaar vinden alleen de knopjes, waarop je kunt drukken om iets leerzaams te starten interessant. De vissen en vooral de grote haaien, die je achter glas kunt bewonderen vonden ze práchtig! Nemo, hè, dan krijg je dat!

ready for landing....

In de vlindertuin was het warm en wat daar aan schitterends rondvliegt: onvoorstelbaar! Een van de kleinzoons moest daar plotseling erg huilen. Op onze vraag of ie misschien geprikt was zei hij, dat hij geschrokken was van een hele grote vlinder. “Die ging op mij landen!”, zei hij. Modern knaapje, hè? Wordt vast piloot of zo……..

6 reacties op “Lente in Drenthe……

 1. CasaSpider

  maart 22, 2005 at 2:24am

  De mantelbavianen nog binnen, een mens kan pech hebben!
  Grapje Els… alleen denk ik dat kleinzoon getuige zijn opmerking geen piloot wordt maar vliegveld… 😉

 2. Hansje

  maart 23, 2005 at 7:41pm

  Schitterend, die vlindertuin! En sommige soorten zijn zó groot dat je daar als klein jongetje behoorlijk van kunt schrikken, lijkt me.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)