Aanvallers…..

het lijkt zo'n lief beestje.....

Nou zeg, sla ik vanmiddag de krant open: staat er een grote foto in van onze jongste dochter met op de achtergrond haar twee zoontjes! Ze was gefotografeerd terwijl ze in gesprek was met een verpleegkundige mevrouw, die bij het park Berg en Bos hier in Apeldoorn, waar ze met haar jongetjes was, de bezoekers stond voor te lichten over het gevaar van tekenbeten. De mevrouw had een tasje met folders bij zich, die ze uitdeelde, waarop de naam van de actie stond: “Teek away”. Spitsvondig.

Die tekenbeesten kunnen zomaar op je vallen, zich in je huid boren en je behoorlijk ziek maken. In deze bossige streken hoor je nogal eens van mensen, die zo’n insect op visite hebben gehad. Wij hebben er trouwens vroeger bij onze diverse huisdieren ook nog al eens een moeten verwijderen. Maar ja, dat waren laag bij de grondse types. Dat kun je niet zeggen van een collega van ons, die de ziekte van Lyme heeft opgelopen door een teek en daar behoorlijk vervelende gevolgen van heeft gehad. Ze was wel altijd aan het tuinieren en woont in een bos.

jeuk....

En vanavond zag ik in het Journaal hoe ze die harige eikenprocessierupsen te lijf gingen. Ik krijg altijd vreselijk de kriebels als ik die zie, hoewel ik er geen ervaring mee heb. Maar die zijn ook vervelend als je ze op je lijf krijgt en ze rukken op naar het Noorden. Is het de klimaatverandering? Luchtvervuiling? Nemen de insecten de macht over?

Er lopen hier trouwens ook al witte wilde zwijnen rond over de Veluwe, ook al iets dat eigenlijk niet kan. Volgens de jagers al helemaal niet, die zouden ze wel willen afknallen, hoorde ik. Er moeten er niet te veel van komen, want ze zijn te goed te zien en dan is er niks aan, aan dat jagen, snap je?

Nou ja, je dochter onverwacht in de krant te zien is wél leuk……..

2 reacties op “Aanvallers…..

  1. Actiereactie

    mei 19, 2005 at 6:03am

    Zoveel leuker dan het onverwachts zien van een teek… nare beesten… krijg er spontaan jeuk van. Dat met die witte wilde zwijnen is ronduit sneu, of beter het jagen erop, niet raszuiver, mijn neus.

  2. anna

    juni 15, 2005 at 5:25pm

    Echt sneu voor die wilde zwijnen. Ik zou ook niet zomaar doodgeschoten willen worden. Maar ik moet nu gaat. Dag!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)