Afscheid…..

rappen..onderschat het niet!

Vandaag namen we afscheid van het Mheenpark. Ik schreef daar al eerder over. Dat ik het zo zonde vond, dat ze het gingen herinrichten, want het was mooi zoals het was, en dat het op de schop ging en dat we er niet meer terecht konden, kortom een hoop gejeuzel van een mens, dat niet van verandering houdt. Helemaal als ze niet zoveel vertrouwen heeft in bureaus, die voor zo’n klus worden ingehuurd, heel veel geld kosten en waarvan je de uitkomst maar moet afwachten. Terwijl het misschien best meevalt.

Om mijn goede wil te tonen, mijn man bijvoorbeeld is véél positiever, ben ik samen met hem toch maar even gaan kijken bij het groots opgezette afscheidsfeest in het park. Ik heb zelfs foto’s gemaakt. Wij troffen het net, dat er jeugdige rappers bezig waren op het muziekpodium. Jongens van een jaar of dertien, veertien van wie de stemmetjes nog niet gewisseld waren en van wie ik de teksten niet kon verstaan. Dat heb ik trouwens wel vaker met rappers. Ali B. versta ik ook maar half. Eén rappertje rapte nogal dreigend: “Onderschat mij niet! Onderschat mij niet!”. Nou knul, ik zou niet dúrven!

Hij kwam ook “van de straat”. Dat is ook een lekker rijmwoord natuurlijk. Ik weet geen namen meer van de jongens, hoewel die door een soort middelbare oom in een wit t-shirt luid en te dicht op de microfoon werden aangekondigd. Maar, het moet gezegd, er kwamen heel wat jongelui op het stevige gebonk af en de stemming zat er goed in. Goed geallochtoonzet, zei mijn immer geestige echtgenoot.

Wij hebben nog even rondgelopen langs de krattenstapel-activiteit, de fietsschommel, het springkussen, de draaimolen, waar ze keihard plaatjes draaiden van Ernst, Bobbie & de Rest. En als je niet weet wie dat zijn, dan heb je geen kleine kinderen of bent geen opa of oma. Of je houdt je kroost ver verwijderd van de kleutertelevisie-maffia, dat kan ook.

kom moeder, we gaan naar huis, mij te druk.......

Er was aardig wat belangstelling, maar echt druk was het niet. De organisatoren hadden behoorlijk goed weer en hulp van de padvinderij, zag ik en het ging aan het eind van de middag pas regenen. Een droog afscheid dus en nu gaat het park dan “op de schop”. Op de graafmachine zal het wel zijn, zo subtiel met een schepje zal het niet gaan. Ik ben zeer benieuwd wat het wordt. Ze beloven ons volgend jaar een mooi openingsfeest, stond in de krant………

2 reacties op “Afscheid…..

  1. Brillie

    mei 22, 2005 at 12:28am

    Helemaal gemist. Dat kwam omdat Linda ziek thuis kwam. Die ligt dus op bed met hoge koorts.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)