Roest rust…….

roest rust niet altijd.....

In Deventer hebben buurtbewoners met behulp van 25 duikers de Buitengracht schoongemaakt. Daar bleek nogal wat op de bodem te liggen. Een auto, twee boten, fietsen, wc-potten en een tas van Radio Oost met de opname-apparatuur er nog in, dat waren zo wat spullen die ze naar boven haalden. Het was in ieder geval de moeite en de gemeente was blij met het initiatief en verleende alle medewerking.

Toen wij in de stad Groningen woonden was vlak bij ons huis het Hoornse Diep. Om de zoveel jaar kwam daar een baggerschuit de bodem schoonmaken. Veel publiek altijd, want men was benieuwd wat er werd opgevist en of er nog een lijk bij was of zo.

Wij verhuisden van Bussum naar Groningen en op de dag dat de verhuiswagen kwam werd mijn fiets gestolen, die achter het Bussumse huis stond. We deden nog snel aangifte van de misdaad, maar moesten daarna zonder fiets vertrekken naar het Noorden. Toen we er al een paar maanden woonden kregen we een agent aan de deur, die kwam vertellen dat mijn fiets gevonden was op de Crailose hei. Het kinderzitje van onze dochter zat er nog op. Dat waren nog eens tijden, hè, een echte politieagent aan de deur, die je dat verheugd komt melden!

Mijn in Bussum achtergebleven familie zette de fiets op de trein en ik haalde ‘m op bij het station. Daar bleek, dat het maandenlange verblijf op de hei hem geen goed had gedaan. Hij was zo verroest en het fietsstoeltje van onze dochter zag er zo onbetrouwbaar uit, dat ik er niet mee naar huis durfde te fietsen. De familie had nog wel de banden geplakt en opgepompt, heel schattig. Ik had mijn fiets dus weer, maar kon hem niet gebruiken.

We woonden niet ruim, hadden een piepklein schuurtje, dus ik wilde hem eigenlijk wel kwijt. Ik schaam me nu wel een beetje, hoor, dat moet je van me aannemen, maar het grofvuil was toen niet zo goed geregeld als nu en dat Hoornse Diep zo vlakbij…..Nou ja, op een donkere avond hebben we, met behulp van onze dertienjarige buurjongen, die heel hard op het water afreed en op het allerlaatste moment van de fiets afsprong, het was echt een stunt van de eerste categorie, mijn fiets ter water besteld. Dat was op een zaterdagavond. En op maandagmorgen kwam een grote boot het Hoornse Diep uitbaggeren. Het eerste dat ze boven haalden was mijn fiets! De omstanders vonden het nog best een mooie fiets. Alleen ik wist, dat het een lijk was………

1 reactie op “Roest rust…….

  1. karin

    mei 23, 2005 at 10:19pm

    mooie foto in de krant ook, van die duiker die op de opgeviste wc-pot de rest van het schoonmaakwerk zat te bekijken.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)