Aan alles hangt een prijskaartje…..

Niek.....

Deze kleinzoon en ik lazen vorige week, toen ik hem naar bed bracht, een verhaaltje over spelletjes-doen-in-de-vakantie. Hij zag plaatjes van spelletjes die hij kende, maar ook een afbeelding van een dambord. “Wat is dat, oma, met al die hokjes?”, vroeg hij.

hokjes......

Ik vertelde , dat het een dambord was en legde summier de bedoeling uit van het spel. Dat je van de ene kant van het bord naar de andere moest zien te komen en onderweg je tegenstander zoveel mogelijk damstenen afhandig moest zien te maken. Dat zag ie helemaal zitten.

Helaas is er geen damspel aanwezig in zijn, overigens goed voorziene, speelgoedkast. Een gemis, dat oma beloofde op te lossen als hij wat groter is. Hijzelf, want zijn kast is groot genoeg.

“Dan moet je het maar kopen als het in de aanbieding is”, raadde Niek me aan. Vier jaar is ie, maar hij let al op de kleintjes. Zo is Albert Heijn ook begonnen……

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)