Belofte…..

heel hard

“k Ben benieuwd of mijn zwager en schoonzus nog gedaan hebben wat ze elkaar hadden beloofd. We waren gisteren namelijk bij onze gezellige familie in Friesland, een héérlijke dag met dat geweldige weer! En toen hadden ze bedacht dat, als de sirene zou gaan vandaag, zoals elke eerste maandag van de maand, ze tegen elkaar zouden zeggen: “Ik hou van jou!”.

“Dan kómt het er tenminste eens van”, zei mijn schoonzus, die dit jaar 40 jaar getrouwd is met haar Kloris. Niet, dat het zo’n afstandelijk stel is, hoor, in tegendeel, maar in de drukte van het dagelijks bestaan met kinderen, kleinkinderen, klussen, huishouden en sociale verplichtingen vergeet je hoe leuk je elkaar nog steeds vindt.

Het lijkt mij een aardig idee, zo’n herinneringssirene. Leuker dan dat je, uit gewoonte, na elk simpel telefoontje roept: “love you!”of iets van gelijke strekking, zoals je dat tegenwoordig, in navolging van de Amerikanen, nogal eens hoort. Liefst in een stampvolle bus of trein.

Nee, dan maar liever elke eerste maandag van de maand ’n dubbelfunctionele sirene. Het enige nadeel is, dat de verrassing er af is, je kunt de klok d’r op gelijk zetten……..

1 reactie op “Belofte…..

  1. Irene

    september 7, 2005 at 10:29am

    Goed plan. Het woord herinneringssirene spreekt mij vooral aan. Met weghalen van een s maakt het voor mij nog makkelijker te onthouden 😉

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)