Koekenbakkers……..

een ouderwetse .....

Omdat hun vader en moeder een personeelsfeestje hadden was ik zondagmiddag aan het oppassen bij twee van mijn kleinzonen. Dat is altijd heel gezellig en we hadden afgesproken, dat we voor de avondmaaltijd met z’n drieën pannenkoeken zouden bakken. Alles stond daarvoor al keurig klaar op het aanrecht. We hoefden op een geschikt moment alleen maar even het beslag te maken en dan kon het bakgebeuren beginnen

Nou ben ik thuis een “gas”-koker en hun keuken heeft zo’n halogeenkookplaat. Daar heb ik dus niet zoveel verstand van omdat er toetsen op zitten, die de naam niet verdienen. Het zijn geen toetsen. Je legt je vinger ergens, dan piept er iets en moet je maar geloven dat er verder iets gebeurt. Geef mij maar gas, dan heb je meteen resultaat. Enfin, natuurlijk gebeurde er ook wel wat, zo dom ben ik nou ook weer niet en met de kleinzonen aan weerskanten, staande op hun Ikea-kleuterstoeltje, keken we hoe de pannenkoekjes bruin werden.

Dat ging allemaal voorspoedig en naar wens en ze hadden er zin in, de jongens. Maar stroop op een pannenkoek doen is nog een heel karwei, want dat mag niet zomaar, nee, je moet hun náám schrijven! Want dat doet mama ook altijd. En geen gesjoemel, want ze herkennen de eerste letter van hun naam. Maar wat is dat lastig, zeg, als je dat dertig jaar niet meer hebt gedaan!

Niek, de oudste, had ook nog een mooi prietpraatje. Toen we aan het roeren waren in de beslagkom zei hij:”Nu moeten we de andere kant op roeren, anders wordt de melk duizelig!”. Maar de pannenkoekjes waren erg lekker en dus helemaal óp……….!

2 reacties op “Koekenbakkers……..

  1. Hansje

    oktober 5, 2005 at 1:23am

    Dus een ouderwetse avondje pannenkoeken bakken op een nieuwerwetse manier. Tja, de tijden veranderen, maar sommige dingen blijven áltijd. 😉

  2. Verbal Jam

    oktober 7, 2005 at 10:44pm

    Ja, gas kookt toch wat natuurlijker. Je staat meer in contact met het kookproces, zogezegd. En al dat elektrieke gedoe is maar energieverslindend. Ik zou dus zeggen: Nederland weer aan het gas! Eh… O nee, dat geeft weer misverstanden. Ik heb niks gezegd.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)