Winterse buien……

hoorngeschal.....

Münsterland bleek, toen we terugkwamen, bij achterblijvers beelden te hebben opgeroepen van ingesneeuwde mensen zonder stroomvoorziening. Nou, dat kan ergens in die regio wel zo geweest zijn, maar dan niet bij ons! Toen we uit Apeldoorn vertrokken vrijdagmiddag lag er al heel wat sneeuw hier, maar in Zwolle, waar we voordat we richting Duitsland gingen nog even moesten zijn, lag helemaal niks en werd er met verwondering naar ons dik besneeuwde autodak gekeken. We reden kennelijk voor de buien uit richting Münsterland, het motsneeuwde een beetje, maar het stelde weinig voor. De volgende morgen zagen we pas sneeuw van sneeuwpopkwaliteit en -volume.

Ons vakantiehuis hád een open haard, de verwarming deed het en er was stroom. Op de televisie zagen we dat Apeldoorn er erger aan toe was. Crisis zelfs tot stroomuitval aan toe. Gebeurt er es wat, zíjn we d’r niet! Meer dan 800 kilometer file, openbaar vervoer plat, maar wij zaten er érg gezellig bij moet ik zeggen! Dus verwacht van mij geen verhalen over ontberingen en hongertochten door Münsterland. We hebben zaterdag gewoon de boodschappen kunnen doen.

Zondag was er in het dorp waar we zaten een Weihnachtsmarkt met alles d’r op en d’r aan. Bratwurst, Hornbläser, Glühwein en een draaimolen. En véél mierzoete Weihnachtsmusik. Bij ons moet eerst Sinterklaas de deur uit voordat we beginnen, maar in Duitsland is het eerste Adventsweekend het startsein om met versieren aan te vangen. Alles verlicht, als je stroom hebt dan, hè, bomen, ramen, huizen, kerstkransen aan de voordeur. Gezellig, gezellig.

Ik hou d’r van. Maar eerst gaan we de goede Sint nog uitgeleide doen de volgende week. Traditie is traditie. Hoewel onze jongste kleinzoon het allemaal niet meer kan bijhouden, hoor! Die zingt:”Zie ginds komt Sint Maarten……..”

4 reacties op “Winterse buien……

 1. carin

  november 29, 2005 at 3:55pm

  Gelukkig dat alles zo goed is verlopen! Dan heeft mijn familie in Twente het heel wat slechter gehad met twee dagen zonder stroom, verwarming en een volle ontdooiende vriezer. Het was met name voor de ouderen een barre belevenis, die ze niet graag weer mee willen maken.

 2. Micheline

  november 29, 2005 at 4:21pm

  Het was hier echt erg maar jullie hebben niets gemist hoor. Bij mij nog wat sfeerbeelden uit de omgeving.

 3. Hansje

  november 30, 2005 at 12:43am

  Kan dat hoornblazen alleen met zo’n hoedje? 😉
  Maar fijn dat jullie nergens last van hadden en vooral genoten hebben. En al die sinten lijkt me ook heel verwarrend voor een klein jongetje…

 4. els

  november 30, 2005 at 12:17pm

  Ja, uitsluitend met zo’n hoedje.Je kan het op de foto niet zo goed zien, maar er zat ook nog een veertje op.Ik had de neiging op de foto in sepia te maken, want honderd jaar geleden stonden ze er waarschijnlijk precies zo bij !Het repertoire was trouwens ook zeer beperkt….

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)