Geloofsverwarring……

Van Sint....

We hebben een hele lieve bescheiden hardwerkende hulp van Marokkaanse origine, die ons elke week een ochtend heel blij komt maken. Als ze na een paar uur is vertrokken, loop ik heel erg gelukkig te zijn in ons schone huis. Ze doet het fantastisch en ik weet dat ik een enorme bofkont ben.

Haar Nederlands is, ondanks dat ze een Nederlandse echtgenoot heeft, niet geweldig, maar we kletsen zo ongemerkt toch nog heel wat af. Dan vertelt zij ons over haar Ramadan en wij vertellen haar over onze Sinterklaas en zo. We hadden dan ook een geurig Sinterklaascadeautje voor haar om thuis uit te pakken. Nee, geen gedicht, dat gaat weer te ver qua inburgering, hoewel ik wel een lofzang op haar had willen rijmen, maar ik twijfel of ik dat kaartje met : “Voor Amina van Sinterklaas” er nou aan had moeten hangen……Het blijft toch een katholieke heilige, die Sint.

Nou ja, met Kerstmis ga ik maar koekjes voor haar bakken, dat is toch meer richting islam…….

2 reacties op “Geloofsverwarring……

  1. els

    december 8, 2005 at 1:00am

    Waarom veronderstel je dat? Vanwege de origine van onze hulp? Er zijn ook nog wel legale arbeidsverhoudingen, hoor! Maar oh, je hebt het natuurlijk over de koekjes die ik ga bakken! Ik zal ze tijdig uit de oven halen en ze net zo bruin bakken als jij het nu doet!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)