Lammetjespap……

bij de italiaan....!

‘k Moet weer effe zeuren, hoor! Over de reclame, ja. De C1000 heeft rond deze tijd van het jaar altijd reclamespotjes om hun waren aan te prijzen, die speciaal gericht zijn op de eetfestijnen met Kerstmis. Vorig jaar hadden ze die dure kooktermen, waar de mensen geen raad mee wisten en die ik toen heel geestig vond.

Maar gisteravond zag ik de nieuwste lichting. Een familie, gezeten aan het kerstdiner. Moeder vertelt wat het voorafje is: zalm op een bedje van komkommersla, een andere mevrouw, zeker een tante of zo, vertelt over de lamskoteletjes, vader prijst de wijn aan en oma vertelt wat ze als toetje hebben: tarimesoe. Dat verhaspelt ze dus. Dat doen oma’s als ze het niet zo goed weten. Ze wordt verbeterd door haar kleinkind van 10: “neééééh, oma! Tiramisu!”. Nou, oma staat dus weer mooi voor gek. Weet zij veel! Zij is van de custardvla, de griesmeelpudding met bessensap en de maizenapap.

Het valt me op, dat oma’s wel vaker gebruikt worden in een dergelijke rol. Opa’s nooit! Oma zit chagrijnig achterin de auto bij die “Even Apeldoorn bellen”- reclame met die leeuw bovenop het dak en de kroon spant die reclame van Kraaykamp jr. met die halfzachte oma (die hij zelf speelt) met die Koopmans pannenkoekmix, die je moet shaken. Het is gewoon niet leuk!

Oude mensen voor gek zetten. Had je met meneer Frits eens moeten proberen. Oh, maar dat was een ópa, natuurlijk…….

5 reacties op “Lammetjespap……

 1. cockie

  december 8, 2005 at 3:03pm

  Wat toevallig, vandaag heb ik griesmeelpudding met bessensap gemaakt! Nee dan die reclame van die drie toffe wijffies die straattaal spraken, voor koffie was dat meen ik.

 2. CasaSpider

  december 8, 2005 at 5:53pm

  Dat is gewoon compensatie. Moeder zegt: “zalm op een bedje van komkommersla” hetgeen toch heel wat beter klinkt dan pa die alleen maar verstand heeft van alcohol. Ooit moet die welbespraaktheid zich tegen haar keren. En dat moment is bij C1000 nu gekomen… 🙂

 3. Hansje

  december 8, 2005 at 10:18pm

  De reclame denkt nog in een soort jaren-vijftig-stereotypen.
  Terwijl in werkelijkheid de dochters aan hun (oude) moeders vragen hoe je ook alweer griesmeelpudding maakt.
  🙂

 4. Pollie

  december 11, 2005 at 8:48pm

  Die reclames met die oma en dat koopmix gedoe vind ik zo erg. Als hij met die pollepel die oude oma slaat. Ik weet wel dat het gespeeld is en ik weet natuurlijk ook wie het zijn, maar mijn haren rijzen ter berge.

 5. jan

  december 13, 2005 at 7:04pm

  Nou, laat meneer Frits’ zus, Jet van Riemsdijk, maar schuiven. Die durven ze niet te bespotten. Maar jou toch ook niet. Dus er zijn wel degelijk oma’s die niet aan de karikatuur beantwoorden.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)